Ο σωστός τρόπος για να ξυρίσεις τα πόδια σου

Κάποιες συμβουλές για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο σωστός τρόπος για να ξυρίσεις τα πόδια σου



Εντάξει είμαι σίγουρη ότι ξέρεις να ξυρίζεις τα πόδια σου και δεν περιμένεις ένα άρθρο να σου πει πως θα το κάνεις αλλά υπάρχει μια περίπτωση να μάθεις κάτι καινούργιο. Μπορεί να φαίνεται τόσο απλό αλλά αν κάνεις μερικά έξτρα βηματάκια θα δεις διαφορά.

Κάνε απολέπιση πριν ξεκινήσεις με το ξύρισμα. Θα διώξεις όλα τα νεκρά κύτταρα που κολλάνε στις τριχούλες και θα φτάσεις σε καλύτερο βάθος για να τις ξυρίσεις.

Ανάλογα με τα γούστα σου χρησιμοποίησε τζελ ή αφρό ξυρίσματος. Πραγματικά δεν υπάρχει σωστός τρόπος σε αυτό το θέμα γιατί είναι καθαρά τι δουλεύει για εσένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά τον αφρό ή τζελ του άντρα σου γιατί εκτός από την μυρωδιά και την τιμή (τα γυναικεία είναι πάντα πιο ακριβά) δεν υπάρχει άλλη διαφορά.

Γενικά δεν είναι καλό να ξυρίζεσαι κόντρα αν και θα έλεγα ότι ισχύει πιο πολύ στο μπικίνι και τις μασχάλες που είναι πιο ευαίσθητες και έχουν πιο χοντρή τρίχα. Στα πόδια μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τα ξύριζα με τη φορά της τρίχας γιατί δεν θα τελείωνα ποτέ νομίζω... Φυσικά και αυτό εξαρτάται και από το δέρμα σου αν είναι ευαίσθητο ή όχι. Πάντως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η κίνηση από τον αστράγαλο προς το γόνατο.

Μετά το ξύρισμα όταν θα έχεις σκουπίσει τα πόδια σου και είναι τελείως στεγνά, άπλωσε μια ενυδατική ή ένα body lotion γιατί συνήθως γίνονται πολύ ξηρά.

Αν όμως μια μέρα έχεις ξεμείνει από τζελ ή αφρό ξυρίσματος υπάρχει και μια άλλη λύση έκτακτης ανάγκης. Διάβασε εδώ.