8 πράγματα που δεν σου έχει πει κανείς για τα νύχια

Όπως για παράδειγμα ότι είναι θέμα γενετικό αν θα έχεις σκληρά νύχια ή όχι.
8 πράγματα που δεν σου έχει πει κανείς για τα νύχιαΜπορεί να κάνεις το μανικιούρ σου κάθε βδομάδα αλλά σίγουρα θα σου διαφεύγουν μερικά πράγματα για τα νύχια σου. Καλό είναι να τα γνωρίζεις όμως γιατί μπορούν να σε βοηθήσουν σε ό,τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Ήξερες ότι...

Τα νύχια σου μεγαλώνουν περίπου 3,5 χιλιοστά το μήνα; Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορούν να καθυστερήσουν να μακρύνουν τα νύχια σου όπως η έλλειψη βιταμίνης ή οι αρρώστιες. Αν σου έφευγε ποτέ το νύχι (χτύπα ξύλο) θα χρειαζόταν τρεις με πέντε μήνες για να ξαναμεγαλώσει στην αρχική του μορφή.

Τα νύχια των αντρών μεγαλώνουν πιο γρήγορα; Βέβαια όταν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης τότε ξεπερνάς και τους άντρες.

Τα πετσάκια υπάρχουν για κάποιο λόγο; κρατάνε την υγρασία μέσα και τα βακτήρια έξω. Μπορεί να μην σου αρέσουν πολύ αλλά μην τα κόβεις τελείως όταν κάνεις το μανικιούρ σου. Το καλύτερο είναι να τα ενυδατώνεις συνέχεια και απλά να τα σπρώχνεις προς τα μέσα.

Τα γονίδια καθορίζουν πόσο σκληρά είναι τα νύχια σου; Βέβαια υπάρχουν διάφορα σκληρυντικά για να τα ενισχύσεις αλλά και πάλι δεν μπορείς να κάνεις πολλά.

Τα νύχια σου δεν έχουν τόση ανάγκη από οξυγόνο; Τα νύχια είναι φτιαγμένα από νεκρά κύτταρα άρα δεν αναπνέουν όμως τα πετσάκια έχουν ανάγκη από οξυγόνο.

Οι εποχές και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ανάπτυξη των νυχιών σου; Λειτουργούν βασικά όπως εσύ! Όταν έχει ζέστη και ήλιο θέλουν να βγουν ενώ όταν κάνει κρύο καθυστερούν.

Το να τρως τα νύχια σου λέγεται onychophagia; Συνήθως συνδέεται με το άγχος οπότε χαλάρωσε...

Είναι σημαντικό να κόβεις τα νύχια σου; Όταν μακραίνουν υπερβολικά τα νύχια μαζεύουν βακτήρια και βρωμιές.