Τα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι (εκεί κάτω)

Τι κάνεις από αυτά;



Όταν έρχεται η ρουτίνα ομορφιάς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε λάθη. Θες οτι πάντα βιαζόμαστε ή ότι νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα; Κάπου εκεί χάνουμε το παιχνίδι και έρχεται η γκρίνια.

Το ξύρισμα (εκεί κάτω) σίγουρα είναι μια μεγάλη και σημαντική υπόθεση για όλες μας και όσο περνάει από το χέρι μας πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη. Γιατι πίστεψε με αυτή η διαδικασία έχει πολλές παγίδες και σήμερα θα τις μάθεις όλες. 

Λάθος #1 

Να ξυρίζεσαι με το που μπαίνεις στο ντους.

Το ξέρω ότι βιάζεσαι όταν κάνεις ντους και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι το ξύρισμα, αλλά μια φορά δοκίμασε να το αφήσεις τελευταίο. Θα δεις αμέσως την διαφορά και σίγουρα θα μειώσεις τις πιθανότητες να ερεθιστείς ή ακόμα και να κοπείς.

Λάθος #2 

Να χρησιμοποιείς shower gel και παλιό ξυραφάκι.

Έχεις δει ποτέ άντρες να ξυρίζονται με παλιό ξυράφι και σαπούνι; Μην το κάνεις και εσύ και εδικά στην ευαίσθητη περιοχή. Πάρε έναν καλό αφρό ξυρίσματος χωρίς επιπλέον αρώματα και άφησε το λίγο στην περιοχή για να μαλακώσουν οι τρίχες, στη συνέχεια πάρε ένα καινούργιο ξυραφάκι και αυτό ήταν. 

Λάθος #3

Να κάνεις στεγνό ξύρισμα 

Όλοι το έχουμε κάνει, μην αισθάνεσαι περιέργα. Αν τύχει κάποια περίπτωση να πρέπει να ξυριστείς άμεσα, κάνε το εξής: Πάρε μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα και άφησε τη στην περιοχή. Θα μαλακώσει τις τρίχες σε εκείνο το σημείο και σίγουρα θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Καλό;

Λάθος #4

Να χρησιμοποιείς κοινή λοσιόν μετά το ξύρισμα.

Πολλές φορές μετά το ξύρισμα βάζουμε τη λοσιόν που έχουμε πάρει μαζί με το άρωμα μας ή όποια άλλη έχουμε αγοράσει τελευταία. Η αλόε βέρα και το έλαιο καρύδας είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιείς. Κάνουν την περιοχή πιο απαλή και διώχνουν τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες.

Λάθος #5

Το να βάζεις λάθος εσώρουχο με τά το ξύρισμα.

Μετά το ξύρισμα απόφυγε να βάλεις εσώρουχα από δαντέλα ή συνθετικό υλικό. Επίλεξε εκείνα που είναι άνετα, βαμβακερά και δεν θα ερεθίσουν περισσότερο την ευαίσθητη περιοχή.