Είσαι τεμπέλα μαθήτρια; Μην ανησυχείς καθόλου!

Τips για να τα βγάλεις πέρα στις εξετάσεις!
Είσαι τεμπέλα μαθήτρια; Μην ανησυχείς καθόλου!



Όντας μαθήτρια, φοιτήτρια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ειδικά όταν έρχονται οι εξετάσεις ~> δεν είναι και η πιο ανέμελη στιγμή! Ειδικά όταν δεν έχεις διάθεση, ο χρόνος σε πιέζει, δεν έχεις άλλη επιλογή και θέλεις να γράψεις καλά!
Μην αγχώνεσαι ~> Υπάρχουν μερικά κολπάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη! Αυτά τα παρακάτω απλά πράγματα που σου προτείνονται είναι που  θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις καλύτερα στην ύλη που έχεις να βγάλεις  και θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις λίγο. 
Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις καλούς βαθμούς ~> δες τα παρακάτω tips για να το πετύχεις!

1. Όσο διαβάζεις έχε δίπλα σου ένα τετράδιο. θα μπορείς να γράφεις με πολύχρωμα στυλό τα πιο δύσκολα σημεία, έτσι ώστε να μπορείς να τα αποστηθίσεις πιο εύκολα και να μην χαλάς περισσότερο χρόνο. Το χρώμα, αν είσαι οπτικός τύπος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να τα θυμάσαι πιο εύκολα!

2. Όταν έχεις πολύ ύλη ξεκίνα από τα πιο εύκολα σημεία για να σε ενθαρρύνουν έτσι ώστε να μπορείς να διαχειριστείς και τα πιο δύσκολα κομμάτια. Ότι τελειώνεις καλό είναι και θα σου δώσει δύναμη για να τελειώνεις και τα άλλα.

3. Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις καταλάβει κάποια σημεία από το μάθημα που διαβάζεις. Μην ανησυχείς όμως. Η τεχνολογία πάλι θα σε σώσει! Μπορείς να βρεις στο internet tutorials ανάλογα με τις δυσκολίες που έχεις, όπου θα καταφέρουν να σου λύσουν κάθε απορία. Πάρε μια ανάσα και μην αγχώνεσαι!

4. Έχει ανοίξει ο καιρός και το μυαλό σου τρέχει σε παραλίες, καφέ και ξέγνοιαστες στιγμές. Είναι λογικό να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Όμως κάνε υπομονή. Μετά θα έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Γι΄αυτό πάτα στο youtube το εξής: classical music for studying! Ακούγοντας κλασσική μουσική θα χαλαρώσεις και θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς πιο εύκολα σε αυτό που διαβάζεις! Άλλωστε δεν έχεις ακούσει για τα οφέλη που έχει η κλασσική μουσική όταν διαβάζεις;(!)

5. Κάνε συχνά και μικρά διαλείμματα. Κατά την διάρκεια των οποίων μπορείς να τσιμπήσεις φρούτα ή κάτι υγιεινό για να σου δώσει δύναμη και ενέργεια ή μπορείς απλά να τεντωθείς. Για κάθε 30 λεπτά που διαβάζεις κάνε 5 λεπτά διάλειμμα!

Ιδού πως θα χαλαρώσεις με "ηρεμιστικά" από τη φύση!