Εφηβεία: Το κοριτσάκι, έγινε γυναίκα (έχεις κι εσύ τα... συμπτώματα;)

Σημάδια που δείχνουν ότι ωριμάζεις.
Εφηβεία: Το κοριτσάκι, έγινε γυναίκα (έχεις κι εσύ τα... συμπτώματα;)



Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που διασκέδαση για σένα ήταν έξοδος για ξέφρενο χωρό και ποτό. Κι όμως βλέπεις ήδη κάποιες αλλαγές πάνω σου. Δεν είναι ότι άλλαξαν τα γούστα σου. Απλά μεγαλώνεις κι ωριμάζεις. Να κάποια σημάδια που προδίδουν αυτή τη μετάβαση που γίνεται μέσα σου, κι από κοριτσάκι, γίνεσαι σιγα-σιγά γυναίκα:

1. Πλέον το πρόγραμμά σου είναι πιο οργανωμένο. Οι ξαφνικές έξοδοι, δεν είναι τόσο συχνές. Όσο μεγαλώνεις, οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται και ο ελεύθερός σου χρόνος δεν είναι ο ίδιος. Για να κανονίσεις κάτι για το Σαββατόβραδο, πρέπει να το ξέρεις τουλάχιστον μια μέρα πριν. Επίσης, τα «δε μπορώ σήμερα» ή τα «δεν προλαβαίνω», εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο λεξιλόγιό σου.

2. Βγαίνεις όταν υπάρχει λόγος κι όχι απλά για να βγεις. Κάποτε δε σε χωρούσε το σπίτι κι έψαχνες τον πρώτο διαθέσιμο φίλο για να πάτε για ποτό. Πλέον, θα βγεις για να δεις ένα φίλο, για να ακούσεις τα νέα της κολλητής σου ή γιατί είσαι καλεσμένη σε γενέθλια.

3. Έχεις τόσο βαρεθεί τα κλαμπ. Ο τόσος κόσμος σου τη δίνει και το όρθιο πια, απορείς πώς το άντεχες. Απαραίτητη προυπόθεση για να απολαύσεις το ποτό σου είναι να βρεις χώρο στο μαγαζί για να κάτσεις, έστω να ακουμπήσεις το ποτό σου.

4. Έχεις πλεόν ευθύνες. Είτε αυτό λέγεται μεταπτυχιακό, είτε δουλειά. Και ο χρόνος που τους αφιερώνεις είναι αρκετός, που πλέον δε χωράει στη μέρα το ξέφρενο πρόγραμμα που ακολουθούσες ως φοιτήτρια. Άσε που είσαι περισσότερο κουρασμένη στο τέλος της μέρας.

5. Δυσκολεύεσαι περισσότερο από ποτέ να χάσεις αυτά τα λίγα παραπάνω κιλά. Όσο μεγαλώνεις, αλλάζει ο μεταβολισμος σου. Τι νόμιζες; Ότι θα τρως τα πάντα και θα έχεις για μια ζωή κορμί λαμπάδα; Αμ δε! Κι εγώ αυτό νόμιζα κάποτε...

6. Οι σχέσεις είναι πιο δύσκολες. Είτε αυτό έχει να κάνει με την επιλογή συντρόφου, είτε με την επιλογή φίλων. Δεν έχουν αλλάξει οι γύρω ξαφνικά. Εσύ μεγαλώνεις, αλλάζεις, μαθαίνεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου και γίνεσαι πιο επιλεκτική.

7. Έχεις φίλους που είναι ακόμα single, αλλά βλέπεις και στο facebook την παλιά σου συμμαθήτρια που έχει παντρευτεί και έχει ήδη παιδί. « Μεγαλώσαμε», σκέφτεσαι.

8. Σπάνια πας για ψώνια πια. Τουλάχιστον δεν ξοδεύεις όλα σου τα λεφτά σε καινούρια ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά, όπως έκανες λίγα χρόνια πριν. Πλέον, προσπαθείς να κρατάς λεφτά στην άκρη για να βγάλεις τις υποχρεώσεις του μήνα και για να κάνεις κάποτε αυτό το ταξίδι που ονειρεύεσαι.

9. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις το Σαββατόβραδό σου, από το να μαζευτείτε σε ένα φιλικό σπίτι με την παρέα σου, πίνοντας κρασί και συζητώντας τα νέα σας. Πώς να συζητήσεις στα μαγαζιά που κάποτε πήγαινες, με αυτή τη δυνατή μουσική;