Τι πρέπει να γνωρίζει ο έφηβος γιος σου για το σεξ;

Κάποια πράγματα πρέπει να του τα μάθεις...από τώρα!
Τι πρέπει να γνωρίζει ο έφηβος γιος σου για το σεξ;



Κάτι που προβληματίζει τους περισσότερους γονείς, είναι το σωστό timing που πρέπει να συζητήσουν με τα παιδιά τους για το σεξ. Ένα θέμα που πρέπει να μπαίνει από νωρίς πια στις οικογένεις, καθώς ζούμε σε μια εποχή που οι νέοι μαθαίνουν για την ερωτική επαφή αρκετά μικροί. Αν έχεις γιο που βrίσκεται ή μπαίνει στην εφηβεία, είναι καιρός να κάνεις μια συζήτηση μαζί του, από την οποία θα μάθει ουσιασικά πράγματα για το σεξ, που θα τα κουβαλάει μαζί του όλη του τη ζωή.

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να του μάθεις, είναι να σέβεται το κορίτσι που θα έχει απέναντί του και να το προσέξει. Σαν μητέρα και πόσο μάλλον, σαν γυναίκα, οφείλεις να του εξηγήσεις τι σημαίνει για ένα κορίτσι να πέφτει στο κρεβάτι με ένα αγόρι. Ειδικά αν είναι η πρώτη της φορά. Μετά από μια τέτοια ειλικρινή κουβέντα μαζί του, ο γιος σου θα θυμάται όσα του είπες κάθε φορά που θα είναι με μια κοπέλα και θα μάθει να την εκτιμάει και να της φέρεται σωστά.

2. Να του μάθεις όμως να σέβεται και να προσέχει και τον ίδιο του τον εαυτό.  Εξήγησέ του ότι το σεξ, πρέπει να συμβαίνει όταν και οι δυο τους το θέλουν κι όχι επειδή πρέπει ή επειδή ο κολλητός του το έχει ήδη δοκιμάσει. Είναι σημαντικο η πρώτη του φορά να είναι κάτι που μεγαλώνοντας θα μείνει μια όμορφη ανάμνηση.

3. Να του μάθεις να χρησιμοποιεί πάντα προφύλαξη. Εξήγησέ του τους κινδύνους που ελοχεύουν, ώστε να μην ξεχνάει ποτέ να φοράει προφυλακτικό στις ερωτικές του συνευρέσεις.

4. Μάθε του να είναι ειλικρινής απεναντι στο εκάστοτε κορίτσι του. Ειδικά αν μεγαλώνοντας, γνωρίζει πολλές κοπέλες και δε θέλει σχέση. Είναι άσχημο σε μια τρυφερή ηλικία τόσο για εκείνον, όσο και για τα κορίτσια, να μένουν τραυματικές εμπειρίες που σχετίζονται με το σεξ. Γιατί θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή και θα επηρεάσουν τις μελλοντικές τους σχέσεις.

5. Μάθε του πως το σεξ είναι ένα δώρο που κάνει στον παρτενέρ του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ευγενικός και να δημιουργήσει στην κοπέλα του όμορφα συναισθήματα. Έτσι, θα το ευχαριστηθεί και εκείνος καλύτερα.

 

Μετά από μια τέτοια κουβέντα, θα δημιουργηθεί εμπιστοσύνη στη σχέση σου με το γιο σου. Θα καταλάβει ότι μπορεί να συζητάει τα πάντα μαζί σου, σαν να είστε δυο καλοί φίλοι. Γι’ αυτό κάποιες φορές, σε τέτοιου είδους συζητήσεις, θα πρέπει να ξεχνάς το ρόλο σου ως μητέρα και να στέκεσαι απέναντί του ως φίλη.