10 συνήθειες που αν υιοθετήσεις στα 20, θα απολαύσεις καλύτερα τα 30

Ξεκίνα από τώρα...
10 συνήθειες που αν υιοθετήσεις στα 20, θα απολαύσεις καλύτερα τα 30



Όταν είσαι στα 20 και έχεις σύμμαχό σου το χρόνο, σπάνια σκέφτεσαι ότι τα νιάτα δεν διαρκούν για πάντα. Διάβασε τα 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τώρα που είσαι στο άνθος της νιότης σου και στα 30... θα με θυμηθείς!

  • Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Προσπάθησε να οργανώνεις τη μέρα σου με τέτοιο τρόπο, ώστα να βρίσκεις πάντα λίγο χρόνο για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Όσο μεγαλώνεις, οι υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται. Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει. Η προπόνηση αφενός θα σου φτιάχνει τη διάθεση, αφετέρου θα βλέπεις με τον καιρό αποτελέσματα που θα σε κάνουν πολύ χαρούμενη.

  • Πίνε νερό. Πολύ νερό!

Κάνει καλό στην επιδερμίδα, στο σώμα, αλλά και στη διάθεσή σου. Προσπάθησε να πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο για σένα.

  • Eίσαι single; Απόλασέ το!

Βγες ραντεβού, γνώρισε κόσμο, κάνε σεξ! Πόλύ σεξ! Έχεις πολύ χρόνο για σχέσεις και δεσμεύσεις στη ζωή σου! Μην αγχώνεσαι! Το στρες κάνει κακό στην υγεία σου.

  • Διάβαζε μια εφημερίδα τη μέρα, έστω και online.

Αν θες στα 30 σου να είσαι καλά ενημερωμένη για το τι συμβαίνει στον κόσμο και γενικότερα, αν θες να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, μια εφημερίδα τη μέρα κάνει καλό!  Κι αν δεν είσαι πολύ fan του διαβάσματος, τότε επέλεξε να διαβάζεις ένα θέμα καθημερινά που σου τραβάει το ενδιαφέρον.

  • Να ρισκάρεις!

Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, αν δεν σε ενδιαφέρει η σχολή σου, αν βαριέσαι στη δουλειά σου κι αν τα όνειρά σου είναι διαφορετικά από τις καθημερινές σου ασχολίες, κυνήγησέ τα! Τώρα που είναι νωρίς και δεν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις, ρίσκαρε να ακολουθήσεις όσα επιθυμείς και σε κάνουν ευτυχισμένη!

  • Κάνε ταξίδια.

Ψάξε προσφορές, ταξίδεψε σε μέρη που θες να επισκεφτείς, είτε μόνη σου, είτε με παρέα.

  • Συμβιβάσου με την ιδέα ότι η ζωή σου στα 30, δεν θα είναι όπως ακριβώς τη φαντάζεσαι στα 20.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι και καλύτερη!

  • Επέλεξε προσεκτικά τους φίλους σου.

Μάθε να ξεχωρίζεις τις πραγματικές φιλίες. Τους ανθρώπους που πραγματικά είναι δίπλα σου και νοιάζονται για σένα. Μπορεί να έχεις πολλούς γνωστούς, αλλά φίλοι είναι λίγοι. Μάθε να ξεχωρίζεις τους αληθινούς φίλους και κράτα τους στη ζωή σου για πάντα.

  • Μάθε να μαγειρεύεις.

Αλλιώς, φρόντισε ο άντρας που θα παντρευτείς να είναι καλός μάγειρας. Όσο έχεις το φαγητό της μαμάς, όλα καλά! Αν όμως μένεις,  ή σκοπεύεις να μείνεις μόνη σου, λίγη εξάσκηση στην κουζίνα είναι απαραίτητη, αν δε θες να ζήσεις μόνο με junk food και έτοιμο φαγητό. Μάθε λοιπόν, από τη μαμά σου και τόλμησε να κάνεις κάποια απλά φαγητά για αρχή, αλλιώς, πήγαινε σε μια σχολή μαγειρικής!

  • Να φροντίζεις το δέρμα σου.

Να πλένεις κάθε βράδυ το πρόσωπό σου, πριν πέσεις για ύπνο. Είναι μια συνήθεια, που αν την υιοθετήσεις, θα σε κάνει πολύ χαρούμενη (και νεότερη) στα 30.