Ανυπομονείς για το Σ/Κ; Κάνε την εβδομάδα να περάσει χωρίς να το καταλάβεις!

Σταμάτα να ζωγραφίζεις το θρανίο σου στην τάξη και διάβασε τι πρέπει να κάνεις...
Ανυπομονείς για το Σ/Κ; Κάνε την εβδομάδα να περάσει χωρίς να το καταλάβεις!



Είναι κάτι φορές που η εβδομάδα δεν λέει με τίποτα να περάσει και φαντάζει αιώνας η απόσταση της Δευτέρας μέχρι το αγαπημένο Σαββατοκύριακο. Ειδικά τώρα που κάνει κρύο, ανυπομονείς να φτάσει αυτό το άγιο διήμερο για να απολαύσεις το σπιτάκι σου, να δεις τους φίλους σου και να κάνεις τα πράγματα που σε ευχαριστούν. Εντάξει, θα διαβάσεις και λίγο, αλλά, όταν φτάνει η Παρασκευή, μια χαρά και μια ανυπομονησία την έχεις, γιατί γνωρίζεις πια πως έφαγες το γάιδαρο και το Σάββατο είναι πιο κοντά από ποτέ. Είτε είσαι μαθήτρια, είτε φοιτήτρια, αλλά ακόμα κι αν είσαι μεγάλη κοπέλα πια και είναι διαφορετικές οι υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει, γιατί θα διαβάσεις τους τρόπους που μπορείς να κάνεις την εβδομάδα να κυλήσει σαν νεράκι, χωρίς να το καταλάβεις.

Γι’ αυτό διώξε τη βαρεμάρα και την αρνητική διάθεση που έχεις κι εφάρμοσε τα παρακάτω tip.

- Το βασικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να εκμεταλλεύεσαι το χρόνο σου και κάθε κατάσταση που ζεις. Όταν είσαι μέσα στην κάθε στιγμή σου και όταν την ξεζουμίζεις, ο χρόνος περνάει πολύ πιο γρήγορα, γιατί όταν αφοσιώνεσαι κάπου αποκτάς παράλληλα και ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ανικείμενο, κάτι που παίρνει μακριά τη βαρεμάρα σου. Ναι, ακόμα και από το μάθημα της Φυσικής, που είναι το χειρότερό σου, μπορείς να πάρεις πράγματα που θα σου φανούν χρήσιμα. Θα δεις ότι αν είσαι λίγο πιο προσεκτική στο μάθημα αφενός θα το εκτιμήσεις περισσότερο, αφετέρου θα γίνεις καλύτερη σε αυτό και επίσης αυτη η διδακτική ώρα θα τελειώσει πριν καλά – καλά το καταλάβεις. Τι λες να το δοκιμάσεις;

- Βρες κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς για το Σαββατοκύριακο. Κάτι που θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να περιμένεις πώς και πώς τον ερχομό του. Μπορεί ο λόγος να είναι ένα ραντεβού, ή ακόμα και ένα έργο στην τηλεόραση που παίζεται το Σάββατο. Όταν ανυπομονούμε για κάτι, οι ημέρες περνούν πιο γρήγορα και η διάθεσή μας είναι πάντοτε καλή.

- Όσο κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου, τα λεπτά θα κυλούν βασανιστικά αργά. Σταμάτα να μετράς τα δευτερόλεπτα μέχρι το διάλειμμα και προσπάθησε να κάνεις αυτό που είπαμε και στην αρχή: να εκμεταλλευτείς το χρόνο σου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι τώρα. Πρόσεχε στο μάθημα, κράτα σημειώσεις και πάρε ό,τι περισσότερο μπορείς από τον καθηγητή σου.

- Αν δεν είσαι και το πιο κοινωνικό άτομο, ήρθε η ώρα να κάνεις φίλους. Χωρίς παρέα, ο χρόνος δεν περνάει. Πλησίασε τους συμμαθητές σου, συζήτα μαζί στους και θα δεις ότι οι ημέρες στο σχολείο θα περνούν πιο ευχάριστα. Αν είσαι φοιτήτρια κι ακόμα δεν έχεις κάνει φίλους γιατί ντρέπεσαι, αν κάθεσαι μόνη σου στην καφετέρια της σχολής, βάλε ένα τέλος! Σήκω και πήγαινε να γνωρίσεις καινούρια άτομα. Αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια για καινούριες γνωριμίες και όχι μόνο. Μην τα αφήσεις να περάσουν έτσι.

- Να μελετάς στο σπίτι και να προετοιμάζεσαι καλά για τα μαθήματα που έχεις την επόμενη ημέρα. Θα δεις ότι θα νιώθεις πιο άνετα στην τάξη και θα αποκτήσεις περισσότερο ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Όσο μελετάς, δεν αφήνεις διδακτικά κενά και καταλαβαίνεις το μάθημα, τόσο πιο ενδιαφέρον σου φαίνεται. Άσε που και οι βαθμοί σου θα αλλάξουν.

- Μην ξενυχτάς πολύ τα βράδια, είτε γιατί κάνεις τσατ στο facebook, είτε γιατί ακούς μουσική ή βλέπεις ταινίες. Πήγαινε νωρίς για ύπνο για να είσαι φρέσκια και ξεκούραστη την επόμενη ημέρα. Αν έχεις ενέργεια και δεν νιώθεις κουρασμένη θα είναι και η διάθεσή σου καλύτερη και η ημέρα θα περάσει γρήγορα. Να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Αγαπητές μου φίλες, όλες νιώθαμε ότι βαριόμασταν οικτρά στο σχολείο ορισμένες φορές, αλλά σκεφτείτε αυτό: Μόλις τελειώσει - να είστε σίγουρες- , θα σας λείψει τόσο πολύ που πολλές φορές θα ευχόσασταν να μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω. Αλλά ο χρόνος δεν γυρνάει, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε αυτά τα όμορφα χρόνια όσο καλύτερα μπορείτε. Γιατί περνούν γρήγορα. Θα το καταλάβετε μεγαλώνοντας...

Διάβασε ΕΔΩ πώς θα γίνεις το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο!