Έτσι θα κάνεις έναν έφηβο να θέλει ν' ανοίξει η γη να τον καταπιεί

Μερικοί τρόποι για να κάνεις το παιδί σου να κοκκινήσει από αμηχανία.
Έτσι θα κάνεις έναν έφηβο να θέλει ν' ανοίξει η γη να τον καταπιεί



Τις προάλλες ρώτησα τη μαμά μου αν υπήρχε κάποια περίοδος στη ζωή της που εγώ και τα αδέρφια μου την εκνευρίζαμε αφόρητα. Χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε ότι η εφηβεία ήταν η δυσκολότερη για εκείνη φάση ενώ ξεστόμισε για το ίδιο της το αίμα χαρακτηρισμούς όπως ξερόλες, νευρόσπαστα, κυκλοθυμικά κλπ κλπ. Πράγματι, πρέπει να της είχαμε κάνει πόλεμο νεύρων με το βασιλικό ύφος της ηλικίας μας. Νομίζαμε ότι τα ξέραμε όλα ενώ οποιαδήποτε εκδήλωση αγάπης ή ένδειξη ότι ο γονιός μας φερόταν κάπως διαφορετικά από το συνηθισμένο μας έκανε να θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί και αντιδρούσαμε 10 φορές πιο έντονα απ’ όσο θα έπρεπε. Τι θεωρούν όμως σήμερα οι έφηβοι ντροπιαστικό;

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις ιδέες που βρήκα στο popsugar, οι περισσότερες από τις οποίες είναι all time classic. Αν πάντως, σήμερα που τριανταρίζω οι γονείς μου έκαναν οτιδήποτε από τη λίστα θα μου φαινόταν πολύ αστείο και θα τους τσιμπούσα και ‘γω το μαγουλάκι.

Αν, λοιπόν, θες να φέρεις σε αμηχανία το παιδί σου…

(Τα παρακάτω σου δίνουν bonus points αν διαδραματίζονται ενώπιων των φίλων του)

Φώναζέ το με το ψευδώνυμο της παιδικής του ηλικίας ή οποιοδήποτε υποκοριστικό. Ρούλη, Μπουμπουκάκι, Τζουτζούκο, Λακούλη και τα συναφή.

Τσίμπα τα μάγουλά του.

Εμφανίσου με μπουρνούζι ή ρόλεϊ στα μαλλιά.

Φίλα παθιασμένα τον άντρα σου μπροστά του.

Φόρα τα ίδια ρούχα με εκείνο. Γιατί κάθε έφηβη θέλει να δει τη μαμά της να φοράει το crop-top της ή τα ίδια all star με εκείνη.

Δείξε τις 70s χορευτικές σου κινήσεις.

Τραγούδα όσο πιο δυνατά μπορείς. Αν δεν ξέρεις και τα λόγια ακόμα καλύτερα.

Μοιράσου τις φωτογραφίες από τα βαφτίσια στο Instagram ή τάγκαρέ τους στο facebook την πρόσφατη φωτογραφία από την οικογενειακή επίσκεψη στον θείο Γιάννη.

Μίλα τη γλώσσα τους. «OMG», «τσίλαρε», «lol», «ίου», «έπαιξε φάση» και άλλες τέτοιες παράξενες φράσεις από το γλωσσάρι των εφήβων.

Φώναξέ τους κάτι, οτιδήποτε από το αμάξι σου. Αν θες να απογειώσεις την όλη κατάσταση δυο λέξεις θα γράψουν ιστορία: Σε αγαπώ!

Γίνε cool. Άνοιξε συζητήσεις με τους φίλους και τις φίλες του για σχέσεις, το σεξ, την προφύλαξη, τα πάρτι, τη μόδα  και τις καταχρήσεις με τέτοιον τρόπο, σαν να μπήκες στο σώμα ενός εφήβου.