7 στους 10 εφήβους δεν ξέρουν όλους τους φίλους τους στα social media!

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα από την AVG.



Μία νέα έρευνα για την on-line ιδιωτικότητα έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία AVG των γνωστών antivirus προγραμμάτων. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η έρευνα έκανε σαφές ότι οι έφηβοι στην πλειοψηφία τους μετανιώνουν για όσα τους ποστάρουν στο λογαριασμό τους στα social media και ότι δεν γνωρίζουν προσωπικά τους διαδικτυακούς φίλους τους.

H έρευνα, ρώτησε 4.000 άτομα μεταξύ 11 και 16 ετών και βρήκε ότι το 28% έχει μετανιώσει για πράγματα που ποστάρει on-line.

Το 1/3 των ερωτηθέντων προχώρησε σε διαγραφή του περιεχομένου ή ζήτησε από κάποιον τρίτο τη διαγραφή του επειδή είτε τελικά δεν τους άρεσε (62%) ή επειδή ήταν υπερβολικά προσωπικό (28%).

Το 18% από αυτούς μάλιστα ανέφερε ότι ήταν κάτι που τους πόσταρε η μητέρα τους.

Επιπλέον, το 14% παραδέχτηκε ότι κάποιος άλλος τους έχει ζητήσει να διαγράψουν κάτι που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στο Facebook, πάντως, το 70% υποστηρίζει ότι έχει διαμορφώσει τις ρυθμίσεις του ώστε να μην τον βρίσκουν εύκολα. Ωστόσο, μόνο το 29% γνωρίζει όλους τους διαδικτυακούς του φίλους. Και αυτό, βέβαια, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί έφηβοι το βλέπουν σαν διαγωνισμό δημοτικότητας.  

Ενδιαφέρον ακόμη έχει ότι το 38% παραδέχτηκε ότι ένα μέλος της οικογένειάς του έχει ψάξει τους λογαριασμούς του χωρίς άδεια και το 18% είπε ότι βρήκε λεπτομέρειες που δεν ήθελε να τις δει κανένας.