Διαζύγιο στην εφηβεία: Ποια είναι τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις για να το αποδεχτείς

Το διαζύγιο είναι μια επώδυνη και δύσκολη κατάσταση, όμως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.
Διαζύγιο στην εφηβεία: Ποια είναι τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις για να το αποδεχτείς



Στην ζωή του καθενός τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να παντρευτούν λαμβάνουν υπόψιν τον ενθουσιασμό που επικρατεί ακριβώς εκείνη την περίοδο.  Περνώντας, όμως,  ο καιρός σταδιακά τα ζευγάρια αντιλαμβάνονται ότι εκείνο που είχαν στο μυαλό τους ως ιδανικό δεν έχει σχέση καθόλου με τον άνθρωπο που μοιράζονται τώρα την ζωή τους.  Έτσι επέρχεται ο χωρισμός που στην ουσία είναι η φυγή από μια αδιέξοδη εμπειρία. Χωρίζει κάποιος όχι επειδή αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά  επειδή  δεν αντέχει άλλο με τον σύντροφό του. Τις περισσότερες φορές δεν φεύγει κανείς ήρεμα από την κύρια είσοδο του σπιτιού του αλλά δραπετεύει αναγκαστικά από την έξοδο κινδύνου. 
 
Παρόλα αυτά υπάρχει και μια όχι και τόσο σκοτεινή πλευρά σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Εύλογα θα αναρωτηθείς ποια είναι. 
 
Εάν μέχρι πριν το σπίτι σου είχε μετατραπεί σε “πεδίο μάχης”, το διαζύγιο θα φέρει την “ειρήνη”, την γαλήνη και την ηρεμία που αρμόζει σ' ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Είναι προτιμότερο να βλέπεις τους γονείς σου χωριστά και καλά παρά μαζί και δυστυχισμένους.
 
Είναι πιθανότερο να περνάς περισσότερο χρόνο με τους γονείς σου τώρα παρά πριν. Όταν ζείτε όλοι μαζί κατά κάποιο τρόπο επαναπαύεσαι και χάνεις την ουσία της οικογενειακής θαλπωρής. Με το διαζύγιο, όμως μπαίνεις εσύ και οι γονείς σου σε μια άλλη διαδικασία, κάνοντας πιο ουσιαστικά πράγματα όταν είστε μαζί. Με αποτέλεσμα να εκτιμάς περισσότερο τον χρόνο που έχεις μαζί τους και να κάνεις πιο δημιουργικά πράγματα.
 
Ωφελήσου από το γεγονός ότι μοιράζεσαι δύο σπίτια. Στο καθένα θα έχεις διαφορετική μεταχείριση, άλλους κανόνες και σίγουρα περισσότερα οφέλη.
 
Θα μεγαλώσεις το γενεαλογικό σου δέντρο. Το πιο πιθανό που μπορεί να ακολουθήσει μετά από  ένα διαζύγιο είναι ο ένας ή και οι δύο να συνεχίσουν τη ζωή τους και γιατί όχι να ξαναπαντρευτούν και να κάνουν και άλλα παιδιά. Αναμφίβολα πρέπει να σκεφτείς θετικά και το ενδεχόμενο ότι μπορείς να αποκτήσεις “αδέρφια” από άλλους γονείς που μπορεί κάλλιστα να ταιριάξετε. Σίγουρα ένας πατριός και μία μητριά δεν θα αντικαταστήσουν τους βιολογικούς σου γονείς αλλά μπορείς όμως να δημιουργήσεις μία ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Ε, δεν είναι και όλες οι μητριές σαν αυτής της Σταχτοπούτας.
 
Η καθημερινότητά σου μπορεί να αλλάξει και να νομίζεις ότι ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Δώσε  λίγο χρόνο στην κατάσταση και έχε τα μάτια σου ανοιχτά στα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις.