Εφηβεία: Η πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο

Είναι θέμα ταμπού! Πως αντιμετωπίζεται όμως;
Εφηβεία: Η πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο



Πρώτη φορά στο γυναικολόγο: Μία κατάσταση αναμφίβολα άβολη και συνάμα κατανοητή! Η πρώτη φορά δικαιολογείται να είναι αμήχανη γιατί δεν είσαι εξοικειωμένη με το τι θα αντιμετωπίσεις. Αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία που όμως πρέπει να ζήσεις. 

Συνήθως η πρώτη επίσκεψη γίνεται όταν τα κορίτσια βλέπουν για πρώτη φορά περίοδο. Αυτή ίσως να αποτελεί και την πιο κατάλληλη αφορμή για την πρώτη επαφή με έναν γυναικολόγο. Θα ττη βοηθήσει και θα την ενημερώσει για θέματα που αφορούν την περίοδό της, θα της εξηγήσει γιατί πονάει κατά την διάρκεια της, πως μπορεί να το αντιμετωπίσει, για θέματα αντισύλληψης καθώς και για  τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Πράγματα που μια έφηβη στην σημερινή κοινωνία, πρέπει να ξέρει.

Μπορεί για τις έφηβες να αποτελεί θέμα ταμπού γιατί ντρέπονται και δεν είναι εξοικειωμένες με το σώμα τους και αυτό τις στρέφει, για οτιδήποτε πληροφορία τους απασχολεί,  να ανατρέχουν στο internet ή να το συζητάνε με φίλες τους που τυχαίνει να έχουν κάποιες εμπειρίες, με αποτέλεσμα να έχουν λάθος αντιλήψεις για σοβαρά θέματα.

Η Όλγα Μπίκου, μαιευτήρας-γυναικολόγος, από το Join Us μιλάει για την πρώτη φορά μιας έφηβης στο γυναικολόγο και εξηγεί τους λόγους που είναι σημαντικό κάτι τέτοιο να γίνει.

 

Είσαι γονιός με παιδί στην εφηβεία; Αυτά είναι τα καλύτερα tips!