Είσαι έτοιμη για 2ο παιδί;

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν το κάνεις πράξη;
Είσαι έτοιμη για 2ο παιδί;



Το να κάνεις ένα παιδί αλλάζει την ζωή σου με διαφορετικούς τρόπους και μια για πάντα. Αλλάζουν οι προτεραιότητες και ότι απόφαση πάρεις με τον σύζυγό σου πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα το παιδί και πάντα για το καλό του.

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν οι σκέψεις ότι θέλεις δεύτερο παιδί; Πριν αρχίσετε τις προσπάθειες, διάβασε τι πρέπει να έχεις στο κατά νού :

- Σκέψου τον γυναικολόγο σου :

Αν η πρώτη εμπειρία σου ήταν πολύ καλή και δεν έχεις παράπονο, τότε εννοείται θα συνεχίσεις και στην δεύτερη εγκυμοσύνη. Αν πάλι δεν ήσουν ευχαριστημένη δεν υπάρχει λόγος να μείνεις στον ίδιο γυναικολόγο. Μην ξεχνάς ότι με τον γιατρό που σε παρακολουθεί πρέπει να αισθάνεσαι άνετα και φυσικά να σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

- Την διαφορά ηλικίας των παιδιών :

Μπορεί να έχεις γεννήσει πριν λίγο καιρό και να ανυπομονείς να μείνεις πάλι έγκυος γιατί δεν θες τα παιδιά σου να έχουν μεγάλη διαφορά. Κανένα πρόβλημα, απλά μην ξεχνάς ότι η κάθε κύηση από την επόμενη πρέπει να έχουν διαφορά 18 μήνες. Και αυτί γιατί το γυναικείο σώμα θέλει πολλούς μήνες να επανέλθει πλήρως.

- Την σωματική υγεία :

Αν θέλετε να μείνεις πάλι έγκυος, καλό θα ήταν να έχεις φροντίσει από πριν και να έχεια κάνει εξετάσεις για να δεις αν είσαι σε καλή κατάσταση.

- Τα οικονομικά :

Oι καιροί δύσκολοι όπως και τα οικονομικά. Σημαντικός λόγος που πολλά ζευγάρια δεν αποκτούν δεύτερο παιδί. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη ότι στο δεύτερο παιδί έχεις όλα τα αναγκαίο από το πρώτο άρα τα έξοδα θα είναι σαφώς λιγότερα.

Δες εδώ γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνεις έγκυος.