Τι συμβαίνει στο σώμα σου αμέσως μετά τη γέννα;

Όσα πρέπει αν ξέρεις για να παραμείνεις ψύχραιμη.
Τι συμβαίνει στο σώμα σου αμέσως μετά τη γέννα;



Υπάρχει πιο σπουδαία στιγμή από αυτή που αγκαλιάζεις το παιδί σου για πρώτη φορά; Που το κρατάς στα χέρια σου, μετά από εννιά μήνες που το έφερες μέσα σου; Όχι, μάλλον δεν υπάρχει.

Αλλά αυτή η σπουδαία στιγμή έχει και πολλές "παράπλευρες απώλειες" στο σώμα σου. Τι συμβαίνει; Πως νιώθεις; Τι δεν αντέχεις;

Το Grand Canyon
Χρειάζονται μόλις λίγες ώρες για να διασταλεί η περιοχή δέκα εκατοστά, αλλά πολύ περισσότερο να επανέλθει. Αυτό που αισθάνεσαι αμέσως μετά τη γέννα είναι ότι θα καταρρεύσει από την τόσο ανοιχτή περιοχή, κάθε σου όργανο. Δεν θα γίνει τίποτα όμως, απλώς κάνε υπομονή.

Τα μαλλιά που πέφτουν
Τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν πυκνά και με όγκο. Ευχαριστήθηκες ωραίο μαλλί, που δεν χρειαζόταν καν στέγνωμα. Τώρα όμως αυτή η πλούσια χαίτη θα ασθενήσει και θα θυμηθείς πάλι το παλιό μαλλί σου. Επίσης πιθανότατα θα πέφτει, οπότε καλύτερα μην κοιτάς κάτω την ώρα που λούζεσαι.

Το αίμα που ρέει
Μην αγχωθείς. Έστω ότι θα είχες περίοδο, η οποία (δυστυχώς) σε αυτή τη φάση θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα.

Η υπνηλία
Να μην μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μην ακούς ούτε το κλάμα του μωρού σου. Από την κούραση είναι, δεν θα κρατήσει πολύ.

Η κοιλίτσα που δεν πέφτει
Μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα. Ξεκίνα να προσέχεις τι τρως και σιγά- σιγά άρχισε τη γυμναστική σου (όταν το επιτρέψει ο γιατρός). Με υπομονή και επιμονή θα επανέλθεις στα κιλά σου.

Δες εδώ γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνεις έγκυος.