9 απλά και... λυτρωτικά tips για εγκύους

Τι να φας, τι να φορέσεις, τι να διαβάσεις και πώς να οργανώσεις το χρόνο σου.
9 απλά και... λυτρωτικά tips για εγκύους



Εννέα απλά tips  για την περίοδο της εγκυμοσύνης που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα βρήκαμε στο ababyonboard.com.

1) Η σκέψη των φρούτων και των λαχανικών κάνει τις περισσότερες εγκύους να νιώθουν αναγούλες το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σαν μία φυσική αντίδραση του οργανισμού τους να προστατέψουν το μωρό τους από μικρόβια που μπορεί να κρύβονται σε αυτά. Το κλειδί σε αυτή την υπόθεση είναι τα αποξηραμένα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και τα smoothies.

2) Να παίρνεις έναν υπνάκο όποτε μπορείς. Αν έχεις ήδη παιδί, να κοιμάσαι όταν εκείνο κοιμάται μέσα στην ημέρα. Είναι κάτι που θα σε συμβουλέψουν οι πάντες και πιθανότατα να τους αγνοήσεις την πρώτη φορά. Αλλά τη δεύτερη; Θα ψάχνεις ευκαιρίες να κλείσεις τα μάτια σου όποτε μπορείς, εμπιστεύσου με.

3) Οι γρανίτες θα βοηθήσουν το σώμα σου να μην αφυδατώνεται και επίσης θα σε κάνουν να νιώθεις λιγότερες αναγούλες. Επίσης, προτίμησε κρύες τροφές που έχουν μεγάλη ποσότητα νερού, όπως τα σταφύλια ή τα αγγούρια.

4) Κάνε μεταποίηση στα παλιά τζιν σου μετατρέποντάς τα στα σε ρούχα εγκυμοσύνης. Βάλε λάστιχο στη μέση τους και δώσε χώρο στην κοιλίτσα σου.

5) Μην αγοράσεις το ειδικό γκάτζετ bump band για την κάλυψη της κοιλιάς αλλά καλύτερα βάλε ένα μακρύ γιλέκο κάτω από τη μπλούζα σου. Θα καλύψει καλύτερα τα κενά και θα είναι πιο βολικό αργότερα στο θηλασμό.

6) Αν έχεις και δεύτερο παιδί και έχεις συχνά ραντεβού με γυναικολόγους αλλά δεν διαθέτεις βοήθεια στο σπίτι, ζήτα από το γιατρό να σε βάζει πρώτη στη λίστα των επισκέψεων νωρίς το πρωί. Αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι θα έχεις λιγότερη αναμονή και δεν θα εξουθενώνεσαι περιμένοντας.

7) Αντί να αναλώνεσαι με τόμους βιβλίων για την εγκυμοσύνη, κατέβασε κάποια εφαρμογή ή  e-books. Θα σου είναι πιο εύκολο το διάβασμα στο κρεβάτι.

8) Θα θέλεις προφανώς να ρουφήξεις ό,τι πληροφορία υπάρχει στον πλανήτη σχετικά με την εγκυμοσύνη αλλά μην παρασύρεσαι από τα βιβλία που δήθεν γράφουν οι celebrities. Πολύ πιθανόν να μην τα έχουν γράψει οι ίδιες και στην τελική τι πρόκειται να προσφέρουν στην εμπειρία σου;

9) Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να ξοδέψεις κάποια χρήματα για τα ρούχα μητρότητας αλλά πολύ πιθανό να σου φανούν πανάκριβα, ειδικά αν σκεφτείς ότι θα τα φοράς για λίγο διάστημα. Οπότε, αν σε ενδιαφέρουν οι καλές μάρκες τσέκαρε καλύτερα τις εκπτωτικές περιόδους. Άλλες πιθανές λύσεις μπορεί να είναι το eBay, οι φίλοι ή η μοδίστρα.