Ετοιμάζεσαι να γεννήσεις; Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στο μαιευτήριο

Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, ετοιμάσαμε μία λίστα με όσα θα ήθελες μαζί σου εκείνες τις ημέρες.



Αν διανύεις τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σου, πιθανότατα να έχεις ήδη ετοιμάσει το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα: Οδοντόβουρτσα, άνετα ρούχα και το πρώτο outfit του μωρού σου. Όμως η λίστα δεν σταματά εκεί. Η γέννηση του μωρού σου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή σου, γι’ αυτό μπορείς να πάρεις μαζί σου όλα όσα θα κάνουν την παραμονή σου στο μαιευτήριο πιο ευχάριστη και άνετη.

Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, ετοιμάσαμε μία λίστα με όσα θα ήθελες μαζί σου εκείνες τις ημέρες. Μην φοβάσαι ότι θα φανείς υπερβολική, αν θέλεις οπωσδήποτε το τυχερό σου φυλαχτό ή το αγαπημένο σου μαξιλάρι.

Υγρά μαντηλάκια για το πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεν είσαι βαμμένη, μπορεί να θέλεις να φρεσκαριστείς. Αν, λοιπόν, για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλεις ή δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, τα υγρά μαντηλάκια θα σε σώσουν.

Dry shampoo

Το τελευταίο που θέλεις είναι να μπαινοβγαίνουν γιατροί, νοσοκόμες, συγγενείς και φίλοι κι εσύ να είσαι με λαδωμένα μαλλιά. Επειδή όμως το λούσιμο μπορεί να αποδειχτεί ταλαιπωρία, έχε μαζί σου ξηρό σαμπουάν. Όταν βλέπεις εσύ η ίδια τα μαλλιά σου πιο φρέσκα, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου και νιώθεις πιο όμορφα.

Πετσέτες

Με την ίδια λογική που παίρνεις δικές σου πετσέτες όταν πας διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο, έτσι και στο νοσοκομείο θέλεις να έχεις τις δικές σου. Έτσι, θα κάνεις το πρώτο σου ντους μετά τη γέννα ακόμα λίγο πιο άνετο.

Σαγιονάρες

Καλές οι παντόφλες, αλλά οι σαγιονάρες είναι πιο χρήσιμες αφού μπορείς να μπεις με αυτές ακόμα και στο ντους.

Πιστολάκι

Μερικά νοσοκομεία παρέχουν πιστολάκι, αλλά δεν έχουν την ίδια ισχύ με το δικό σου. Αν προτιμήσεις ένα δημόσιο νοσοκομείο, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχεις ένα πιστολάκι στη βαλίτσα σου.

Χαρτί υγείας

Διάλεξε ένα μαλακό χαρτί υγείας (για ευνόητους λόγους) και κράτησέ το μαζί με τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Εσώρουχα της γιαγιάς

Το μαιευτήριο θα σε προμηθεύσει με λιγοστά άβολα εσώρουχα, γι’ αυτό καλύτερα να έχεις αγοράσει τα δικά σου από πριν. Επίλεξε άνετα σχέδια με ωραία χρώματα για να μην έχεις καμία ανησυχία.

Πάνες ενηλίκων

Τα άβολα εσώρουχα με τις τεράστιες σερβιέτες δεν αποτελούν καλό συνδυασμό. Προμηθεύσου, λοιπόν, μερικές συσκευασίες από πάνες ενηλίκων (θα βρεις κάποιες αρκετά διακριτικές στην αγορά) για να εξασφαλίσεις άνεση και προστασία.

Lip balm

Κάτι η κούραση, το άγχος και η ταλαιπωρία δεν θέλουν και πολύ τα χείλη σου για να αφυδατωθούν. Πάρε μαζί σου ένα lip balm για να τα βοηθήσεις να παραμείνουν ενυδατωμένα.

Ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου

Αν μοιράζεσαι το δωμάτιο με άλλες λεχώνες, πιθανότατα να δυσκολευτείς να βρεις την ησυχία σου. Προμηθεύσου ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου ώστε να μπορείς να κοιμάσαι ακόμα κι όταν η διπλανή σου θέλει να δει τηλεόραση.

Μία επιπλέον τσάντα

Να είσαι σίγουρη ότι από το μαιευτήριο θα φύγεις με περισσότερα πράγματα από όσα θα μπεις. Μία επιπλέον τσάντα θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις τα επιπλέον πράγματα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να ξεχαστούν. Επίσης, ποιος θέλει να κρατάει μικρές σακουλίτσες σε κάθε χέρι;