5 τρόποι να αυξήσεις την ευφυΐα του παιδιού σου

Τα αγέννητα παιδιά είναι ικανά να λάβουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από το εξωτερικό τους περιβάλλον.
5 τρόποι να αυξήσεις την ευφυΐα του παιδιού σουΟι περισσότερες μαμάδες ελπίζουν ότι τα παιδιά τους θα βγουν Αϊνστάιν ή ότι θα έχουν ένα σπάνιο ταλέντο που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους όταν έρθουν σε αυτή τη ζωή. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό του μωρού τους, πριν ακόμα γεννηθεί!

«Σύμφωνα με σχετική έρευνα τα αγέννητα παιδιά είναι ικανά να λάβουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από το εξωτερικό τους περιβάλλον» αναφέρει η κλινική νευροψυχολόγος Christine Weber. «Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να διεγείρεις τους νευρώνες του εγκεφάλου ενός εμβρύου» επισημαίνει.

Και απ’ ότι φαίνεται αυτοί οι τρόποι δεν είναι και τόσο δύσκολοι. Δοκίμασε τους και δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

1. Κάνε γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά ισχύει. Οι μαμάδες που γυμνάζονται αναπτύσσουν πλακούντα με μεγαλύτερη ικανότητα να μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, κάτι που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου.  

2. Πάρε προγεννητικές βιταμίνες. Αυτές οι βιταμίνες περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο βοηθάει στην πρόληψη των βλαβών του νευρικού σωλήνα και του νωτιαίου μυελού ενώ είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

3. Φάε ψάρι. Το ψάρι είναι πλούσιο σε δύο συστατικά τα οποία είναι γνωστό ότι τονώνουν την εγκεφαλική δύναμη. Ω-3 λιπαρά οξέα και Δοκοσαεξαενοϊκό (DHA).

4. Διάβασε και μίλα στο μωρό σου. Κι όμως μπορεί να σε ακούσει, ενώ κάποιες λέξεις ήδη καταγράφονται στη μνήμη του. Αυτή η συνήθεια θα διασφαλίσει ότι το παιδί σου θα αναπτύξει ένα δυνατό λεξιλόγιο και θα γίνει καλός αναγνώστης. Επίσης, το να του παίζεις μουσική, να τραγουδάς και να διαβάζεις στιχάκια είναι ερεθίσματα που θα ενεργοποιήσουν το μυαλό του αγέννητου μωρού σου.

5. Περιόρισε το άγχος σου. Το μητρικό στρες μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον που ζει το μωρό σου και υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό επιδρώντας στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού σου. Μην αγχώνεσαι για το αν θα τα κάνεις όλα τέλεια. Επικεντρώσου στα συναισθήματα ευγνωμοσύνης κα στοργής που δικαιούσαι να νιώθεις.

Πηγή: http://thestir.cafemom.com