9 αποκρουστικά πράγματα της εγκυμοσύνης για τα οποία κανείς δεν μιλάει ποτέ

Για να είσαι προετοιμασμένη…
9 αποκρουστικά πράγματα της εγκυμοσύνης για τα οποία κανείς δεν μιλάει ποτέ



Η μητρότητα είναι η χαρά της ζωής, σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία, ενώ οι περισσότερες γυναίκες υποστηρίζουν ότι η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής τους. Και μπορεί πράγματι να είναι. Όμως γιατί κανείς δεν μιλάει για όλες τις παρακάτω παράξενες και ολίγον τι αποκρουστικές παρενέργειες που μπορεί να φέρουν οι εννέα αυτοί μήνες που το σώμα σου προετοιμάζεται για να φέρει μια καινούργια ζωή; Εγώ τις διάβασα στην Huffington Post και καλύτερα να τις διαβάσεις και εσύ για να είσαι προετοιμασμένη!

1. Η χειρότερη και πιο επώδυνη ακμή που έχεις βιώσει ποτέ

Η εφηβική σου ακμή μπορεί να φαίνεται αστεία μπροστά στην κυστική ακμή που ενδεχομένως να αναπτύξεις. Στο λαιμό σου. Πίσω από τα αυτιά σου. Στο πηγούνι σου. Ακόμη και στην πλάτη και στο στήθος σου. Ή θα έχεις ένα τέλειο δέρμα κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης σου και τα σπυράκια θα ξεπηδήσουν μετά τον τοκετό.

2. Η μύτη σου είναι ο εχθρός σου

Ματώνει η μύτη σου; Ναι. Τρέχει η μύτη σου; Τσεκ. Επίσης, θυμήσου ότι μπορεί η μύτη σου να έχει αποκτήσει υπερφυσικές ικανότητες. Θα μπορείς να μυρίσεις τι έφαγε ο άντρας σου χθες. Θα είσαι ακόμα πεπεισμένη ότι μυρίζεις άσχημα. Και τέλος, θα χρειαστεί να αποκλείσεις ορισμένες τροφές από τη διατροφή σου επειδή θα είσαι σίγουρη ότι μυρίζουν κι αυτές άσχημα. Χωρίς λόγο. Είτε πρόκειται για κοτόπουλο είτε για κουνουπίδι.

3. Όλη μέρα άρρωστη

Υπάρχει περίπτωση να κάνεις εμετούς κατά τη διάρκεια όλης σου της εγκυμοσύνης. Υπάρχει περίπτωση να νιώθεις αφυδατωμένη εξαιτίας των εμετών. Μακάρι να μπορούσα να σε διαβεβαιώσω ότι η πρωινή αδιαθεσία είναι εξαιρετικά σπάνια. Γιατί δεν είναι.

4. Το σώμα σου σε παιδεύει

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο θα νιώθεις μούδιασμα, θα έχεις πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη, καούρες, θα αισθάνεσαι ότι τα πόδια σου είναι πρησμένα και ως δια μαγείας όλα θα περνούν όταν κάνεις ένα ζεστό μπάνιο.  

5. Κάτι πάει λάθος με το στόμα σου

Δεν ροχάλιζες; Τώρα ροχαλίζεις. Κάποιες φορές θα ροχαλίζεις τόσο δυνατά που θα ξυπνάς από το ίδιο σου το ροχαλητό διαπιστώνοντας ότι τα σάλια σου έχουν γεμίσει το μαξιλάρι σου. Τώρα που λέμε για σάλια, θα σου τρέχουν όπου και να πηγαίνεις ακόμα και όταν τρως. Επίσης, τα πάντα θα έχουν λάθος γεύση και θα σου φαίνονται σαν να τρως παπούτσια.

6. Μετατρέπεσαι σε ένα ιδρωμένο και μαλλιαρό τέρας

Το σώμα σου ανταποκρίνεται στις ορμόνες και εσύ νομίζεις ότι μετατρέπεσαι σε λυκάνθρωπο. Θα ιδρώνεις όλη την ώρα και πιθανόν να αφήνεις σημάδια ιδρώτα στο στρώμα σου την 40η εβδομάδα. Οι θηλές σου σκουραίνουν και γίνονται σαν σκληρά βότσαλα. Σύντομα θα αρχίσουν να φυτρώνουν μαλλιά. Τυχαία. Παντού. Θα βρίσκεις τρίχες στα μπούτια σου, στις θηλές σου ακόμα και στη μύτη σου!

7. Η παράνοια της μαμάς

Θα κλαις βλέποντας διαφημίσεις. Θα κάνεις ολόκληρο θέμα για την ώρα που ανοίγουν τα McDonalds. Θα είσαι πεπεισμένη ότι όλοι είναι χαζοί. Θα έχεις παράλογο θυμό και κάποιες μέρες θα θέλεις να δώσεις μπουνιά σε ορισμένους ανθρώπους. Θα ξεχνάς προς τα πού πηγαίνεις, γιατί άνοιξες το ψυγείο και θα είσαι σίγουρη ότι το αγέννητο παιδί σου θα πνιγεί αν κοιμηθείς μπρούμυτα.

8. Η τουαλέτα είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου

Θα θέλεις να πηγαίνεις τουαλέτα κάθε φορά που σηκώνεσαι και πιθανότατα κάθε 15 λεπτά. Θα έχεις επίσης ακράτεια ούρων. Ας μην μιλήσουμε για την δυσκοιλιότητα. Άσε που υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξεις αιμορροΐδες. Θα σε τσούζουν και θα ματώνεις.

9. Και με τα αέρια τι γίνεται;

Ξέχνα το πριγκίπισσα. Στον 5ο, 6ο μήνα θα συμβεί και αυτό. Δηλαδή θα περπατάς, και θα αφήνεις πίσω σου αέρια. Θα φεύγεις από τις παρέες ψάχνοντας απεγνωσμένα έναν ανοιχτό χώρο για να εκφραστείς ελεύθερα…
Βέβαια, μπορεί να περάσεις το παραπάνω «μαρτύριο» αλλά στο τέλος θα πεις άξιζε τον κόπο.