Οδηγός επιβίωσης: H ζωή μιας εγκυμονούσας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα απρόοπτα, οι ευγενικοί συμπολίτες και όσα πρέπει να διεκδικείς.
Οδηγός επιβίωσης: H ζωή μιας εγκυμονούσας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Είδες το test και τα μάτια σου έκαναν 300 στροφές από τη χαρά. Είσαι έγκυος! Σε προειδοποίησε ο γιατρός σου ότι πρέπει να είσαι προσεκτική και να μην κουράζεσαι. Ωστόσο, πως θα πας στη δουλειά (ακόμα που μπορείς) χωρίς να πάρεις λεωφορείο ή μετρό; Κανονικά. Μην αγχώνεσαι, απλώς διεκδίκησε τη θέση σου.

Καταρχάς κομμένα τα κουραστικά τακούνια. Επιστροφή στα φλατ παπούτσια και δη στα αθλητικά (αν σου επιτρέπεται). Σκέψου στο περπάτημα και την ορθοστασία πόσο θα σε κουράσουν. Είσαι εξίσου όμορφη, ακόμα κι αν είσαι κάποιους πόντους κοντύτερη.

Αν περιμένεις αρκετή ώρα στη στάση, ή ακούμπα κάπου την πλάτη σου ή ζήτα ευγενικά από κάποιον να σου παραχωρήσει τη θέση του. Δεν είναι ντροπή, είναι ανάγκη, γιατί τώρα είστε δύο.

Το ίδιο κάνε και μέσα στο λεωφορείο ή το μετρό. Ο περισσότερος κόσμος βέβαια, πάντα παραχωρεί τη θέση του στις μελλοντικές μανούλες αλλά αν πέσεις σε μέρα που δεν κοιτάζει κανένας πέρα από το κινητό ή την εφημερίδα του, μη διστάσεις να το ζητήσεις.

Ωστόσο μην απογοητευτείς αν κάποιος δεν σηκωθεί. Και φυσικά μην βάλεις τα κλάματα με την αναισθησία του κόσμου. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι η (εγωιστική) στάση ζωής του.

Στην περίπτωση που η κοιλίτσα σου δεν είναι ακόμα εμφανής, αλλά το σώμα σου «ζητά» να ξαποστάσει, μην ντραπείς να δηλώσεις την κατάστασή σου και να διεκδικήσεις τη θέση σου. Θα σε ευγνωμονείς για το θάρρος σου την στιγμή που θα στρογγυλοκάτσεις και θα τεντώσεις λίγο τα πρησμένα σου πόδια.
 

Διάβασε εδώ ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.