10 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γάμο σου!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να κάνετε μετά το γάμο σας, προτού γιορτάσετε την πρώτη σας επέτειο!
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γάμο σου!



Συνήθως όταν παντρεύεσαι και όλα έχουν κυλήσει τέλεια, όπως τα ονειρευόσουν, τις πρώτες εβδομάδες περνάς ένα γαμήλιο «σοκ» (με την καλή έννοια), αναπολώντας τις στιγμές του γάμου σου. Είναι σαν αυτό που παθαίνουμε οι περισσότεροι, όταν έχουμε πάει εκείνο το υπερατλαντικό ταξίδι που ονειρευόμασταν και μόλις επιστρέψαμε στην καθημερινότητα και το μυαλό μας ακόμα ταξιδεύει. Όμως η καθημερινότητα «τρέχει» και μαζί της και οι υποχρεώσεις. Ποιος είπε ότι με το πέρας του γάμου τελείωσαν οι έννοιες; Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να κάνετε μετά το γάμο σας, προτού γιορτάσετε την πρώτη σας επέτειο.

Στείλτε ευχαριστήριες κάρτες: Είτε έχετε κάνει λίστα γάμου, είτε λογαριασμό σε τράπεζα, ακόμα και τίποτε από αυτά, καλό θα ήταν να στείλετε ευχαριστήριες κάρτες σε όσους παρευρέθηκαν σε μια από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σας και σας στήριξαν.

Στείλτε το νυφικό σας στο καθαριστήριο: Εάν είστε από τις παραδοσιακές / ρομαντικές νύφες που αγόρασαν το νυφικό τους, γιατί πιστεύουν ότι μπορεί η κόρη τους να θέλει να το φορέσει στο δικό της γάμο, καλό θα ήταν, όσο το δυνατό πιο σύντομα μετά το γάμο να πάτε το νυφικό σας σε ένα καλό καθαριστήριο ή όπου σας συστήσουν από εκεί, όπου το αγοράσατε, ώστε αν το χρειαστείτε στο μέλλον να μην αντικρύσετε μια παλέτα από στίγματα σαμπάνιας και ιδρώτα πάνω του. Κρίμα είναι!

Φτιάξτε / παραγγείλετε το φωτογραφικό γαμήλιο άλμπουμ: Ωραία είναι η εποχή της ψηφιοποίησης, στην οποία ζούμε, γιατί οτιδήποτε ηλεκτρονικό μπορεί να αντέξει στο χρόνο, αλλά και τα παραδοσιακά άλμπουμ γάμου, προσδίδουν άλλη αίσθηση. Αν ειδικά το έχετε συμπεριλάβει στην τιμή του πακέτου που έχετε κανονίσει με το φωτογράφο σας, γιατί να το παραλείψετε;

Αξιολογήστε τον / την planner σας: Είναι το άτομο εκείνο που μαζί με την ομάδα του «έτρεχε» για εσάς τόσο διάστημα. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον / την αξιολογήσετε θετικά, είτε στην ιστοσελίδα της, είτε στην σελίδα που θα διατηρεί σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα βοηθήσετε πολλά μελλοντικά ζευγάρια πιστέψτε μας!

Επιστρέψτε τα δώρα: Αν δεν κάνατε λίστα γάμου και μαζέψατε πλειάδα από μπολ, σαλατιέρες και εικόνες, τότε καλό είναι, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να τα επιστρέψετε, ώστε να πάρετε κάτι πιο χρήσιμο που σας λείπει.

«Καπαρώστε» τα δώρα που σας είναι απαραίτητα: Σε περίπτωση που δεν έχετε συμπληρώσει εκείνο το σετ καφέ, στο μαγαζί που είχατε κάνει τη λίστα γάμου σας, τότε επισπεύστε την διαδικασία. Μην ξεχνάτε ότι σε πολλά μαγαζιά, υπάρχει η δυνατότητα για τα ζευγάρια, έκπτωσης μέχρι και 30 μέρες μετά ο γάμο.

«Κλείστε» το wedding blog/ site σας: Σε περίπτωση που είστε από εκείνους, που έφτιαξαν ένα blog κατά την διάρκεια του γάμου τους, με όλες τις πληροφορίες για τους καλεσμένους σας, φωτογραφικό υλικό από  before και after wedding και δεν θέλετε μετά το γάμο, στο googl-άρισμα του ονόματός σας να βγαίνουν και οι στιγμές του γάμου σας, τότε καλό είναι να κάνετε shut down.

Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα: Ο,τι προμήθειες extra είχατε εξασφαλίσει με τον planner σας, σαν back up, όπως για παράδειγμα ο φωτογραφικός θάλαμος που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ή τα extra table numbers, επιστρέψτε τα άθικτα και που ξέρετε μπορεί να έχετε και κάποια έκπτωση στον αρχικό σας προϋπολογισμό.

Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με την γαμήλια διακόσμηση σας: Πιθανά να βρεθείτε «αγκαλιά» με πολλά αντικείμενα της γαμήλιας διακόσμησης σας, χωρίς να ξέρετε τι να τα κάνετε. Δοκιμάστε να τα πουλήσετε στο eBay, ή απλά κάντε τα upload στο Facebook για κάθε ενδιαφερόμενο/-η.

«Αλλάξτε» το επώνυμό σας: Εντάξει τώρα αυτό δεν είναι απαραίτητο, είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια. Παλαιότερα όμως συνηθιζόταν η γυναίκα να έπαιρνε το επώνυμο του συζύγου της. Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να «κινηθείτε παραδοσιακά» τότε γιατί όχι;