Νυφικό : 10 shopping tips για να διαλέξεις το φόρεμα των ονείρων σου

Άραγε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για το όνειρο σας;
Νυφικό : 10 shopping tips για να διαλέξεις το φόρεμα των ονείρων σου



Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, εδώ στο #followme, τις τελευταίες εβδομάδες ασχολούμαστε εντατικά με το θέμα του γάμου, μιας και από εδώ και πέρα αρχίζει η μακρά περίοδος που οι γάμοι κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα ακούμε συχνά γύρω μας γι' αυτούς. Έτσι εκτός από must – have του γάμου που πρέπει να αποκτήσετε, εμείς σκεφτήκαμε να σας βοηθήσουμε και σε άλλο επιπέδο και αυτή τη φορά θα σας αναδείξουμε 10 shopping tips, τα οποία οφείλετε να γνωρίζετε, έτσι ώστε να φτάσετε στο ιδανικό σημείο και να  διαλέξετε το νυφικό των ονείρων σας!

Αν και εσείς είστε σε αναζήτηση για το τέλειο νυφικό και ήδη νιώθετε μπερδεμένες και ότι παίζετε σ' ένα είδους προσωπικού reality show, τότε είστε στο κατάλληλο άρθρο. Πάρτε μια βαθιά ανάσα διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και αποβάλλετε κάθε άγχος.

1. Ορίστε προσωπικό budget :

To συγκεκριμένο tip αποτελεί το σημαντικότερο, αφού από εκεί αρχίζουν όλα και αυτό θα καθορίσει την τελική επιλογή σας. Μοιραστείτε το προϋπολογισμό σας με την πωλήτρια του εκάστοτε οίκου μόδας που επισκέπτεστε, έτσι και εσείς δεν θα χάνετε πολύτιμο χρόνο και η ίδια θα σας δείχνει σχέδια ή νυφικά που βρίσκονται μέσα στον προϋπολογισμό σας.

2. Ξεκινήστε νωρίς την αναζήτηση του νυφικού :

Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε την αναζήτηση του νυφικού σας τόσο το καλύτερο. Και εσείς θα έχετε τη δυνανότητα να δοκιμάσετε και να βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει και ο σχεδιαστής θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να σας τελειοποιήσει το νυφικό σας. Διότι ακόμα και αν δεν αγοράσετε και νοικιάσετε κάποιο φόρεμα, η αλήθεια είναι ότι και αυτό θα χρειαστεί κάποια μεταποίηση για να ταιριάξει στον δικό σας σωματότυπο.

3. Κάντε την έρευνα σας :

Πριν επισκεπτείτε τα μαγαζιά και τους οίκους μόδας, σκεφτείτε από πριν ποιο είδους νυφικού θέλετε να φορέσετε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας, ώστε να είστε με κάποιον τρόπο προετοιμασμένες. Ρίξτε μια ματιά στο internet ή ακόμα και στο Pinterest, εμπνευστείτε απ' ότι σας αρέσει και απορρίψτε τα νυφικά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ!

4. Κλείστε ραντεβού :

Μετά την έρευνα που οφείλετε να κάνετε πριν, η ώρα για να κλείσετε και να προγραμματίσετε το πολυπόθητο ραντεβού, ήρθε. Κάντε μια λίστα με τους σχεδιαστές που σας αρέσουν και τους οίκους που προτιμάτε και κλείστε το ραντεβού σας 2 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που θέλετε, διότι επειδή βρισκόμαστε στην πιο καυτή περίοδο όσον αφορά τους γάμους, θα δυσκολευτείτε αρκετά.

5. Περιορίστε τα άτομα που θα σας συνοδεύσουν :

Στα reality shows, βλέπουμε πολλές νύφες στην πρόβα νυφικού να περιτριγυρίζονται από φίλες και συγγενείς. Μπορεί αυτό να έχει την πλάκα του, όμως τις περισσότερες φορές μάλλον θα το μετανιώσετε. Γιατί όταν εσείς θα ακούσετε 10 διαφορετικές γνώμες για το νυφικό που θα φορέσετε, η αλήθεια είναι ότι θα μπερδευτείτε και αυτό δεν είναι και το πιο ιδανικό σενάριο.

6. Κάντε ένα μακιγιάζ πριν την πρόβα :

Λόγω του φωτισμού που θα συναντήσετε στον εκάστοτε οίκο νυφικών, ο οποίος είναι δυνατός και πολλές φορές δεν κολακεύει, καλό θα ήταν πριν το ραντεβού σας να φροντίσετε το μακιγιάζ σας να είναι περιποιημένο. Έτσι μόλις φορέσετε το νυφικό σας , το αποτέλεσμα θα είναι ισορροπημένο και εσείς πολύ ευχαριστημένοι.

7. Βγείτε λίγο από τα συνηθισμένα :

Mπορεί να είναι θεμιτό και καλό να κάνετε πριν μια μινι έρευνα, ώστε να δείτε ποιο είδους νυφικού σας αρέσει, αυτό από μόνο του όμως δεν θα πρέπει να είναι απαγορευτικό σε τυχόν άλλες επιλογές. Αν ο σχεδιαστής σας προτείνει κάτι που εσείς  ποτέ δεν θα φορούσατε, δώστε του μια ευκαιρία γιατί ο ίδιος έχει εμπειρία και κάτι περισσότερο ξέρει.

8. Ξεχάστε το μέγεθος :

Μπορεί να φοράτε στην καθημερινότητα σας συγκεκριμένο νούμερο, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα και στα νυφικά. Αυτό μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το σχέδιο και το ύφασμα του νυφικού. Μην ανησυχείτε ο σχεδιαστής και το προσωπικό του θα σας βοηθήσουν όσον αφορά το μέγεθος που πρέπει να επιλέξετε.

9. Δώστε ιδιαίτερη βάση στα αξεσουάρ :

Αν και το νυφικό κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο τον γάμο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα αξεσουάρ που τείνουν να γίνουν άκρως απαραίτητα. Πέπλο, ζώνες, στέκες μαλλιών και λουλούδια είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να διαλέξετε και να σας βοηθήσουν να λάμψετε!

10. Προσοχή στα ψιλά γράμματα :

Υπάρχει περίπτωση, το νυφικό σας λόγω κάποιων λόγων να χρειαστεί επιπλέον επιδιορθώσεις. Ρωτήστε για το κόστος τους, γιατί τις περισσότερες φορές είναι η αλήθεια είναι αρκετά μεγάλο. Και σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε σε δύσκολη θέση μόλις σας ανακοινώσουν το τελικό ποσό του νυφικού.

Δες εδώ, τις συντάκτριες του #followme, να δοκιμάζουν νυφικά και να μοιράζονται την εμπειρία τους!