Πρώτη νύχτα με το μωρό στο σπίτι; 7 πράγματα που πρέπει να έχεις

Για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη...
Πρώτη νύχτα με το μωρό στο σπίτι; 7 πράγματα που πρέπει να έχεις



Είναι εντυπωσιακό πόσα πράγματα υπάρχουν για ένα μωρό. Για την ένδυση, το μπάνιο, τον ύπνο του αλλά και για το δωμάτιο του, η λιστα με τα απαραίτητα είναι ατελείωτη. Αν είσαι στο τέλος της εγκυμοσύνης και έχεις ήδη αγχωθεί αφού δεν έχεις αγοράσει και όλα τα πράγματα του μωρού, η συμβουλή μας είναι να χαλαρώσεις.

Η πρώτη μέρα με το νεογέννητο στο σπίτι είναι σαφώς μια σουρεαλιστική εμπειρία αλλά στην πραγματικότητα το μωράκι σου δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω από το να πίνει γάλα, να κοιμάται, να κλαίει και φυσικά να λερώνει τις πάνες του. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις την πρώτη μέρα που θα κοιμηθεί στο σπίτι.

1) Απλά (και πολλά) φορμάκια :

Η πρώτη εβδομάδα είναι για να κάνεις το μωρό σου (και εσένα φυσικά) να νιώσει άνετα. Έτσι πριν αρχίσουν οι συγγενείς να κάνουν τις καθιερωμένες επισκέψεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολλά και απλά φορμάκια, γιατί οι εναλλαγές θα είναι αρκετές. Τα εντυπωσιακά φορμάκια θα χρειαστεί να περιμένουν για λίγο.

2) Κουβερτούλες :

Τα μωρά μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους έχουν συνηθίσει να είναι κουρνιασμένα και βολεμένα. Έτσι καλό θα ήταν να έχεις λίγες κουβερτούλες που εκτός από ζεστασιά θα προσφέρουν και την ασφάλεια που ένιωθαν πριν γεννηθούν.

3) Ένα άνετο ριλάξ :

Ακόμα και αν χρειαστεί να είσαι μόνη σου με το μωρό έστω και για μια ώρα και θες να πιεις νερό ή να πας τουαλέτα, τότε ένα ριλάξ θα σου λύσει τα χέρια.

4) Το κατάλληλο μέρος για να κοιμηθεί :

Αν η κούνια που έχετε παραγγείλει δεν έχει έρθει ακόμα, μην αγχώνεσαι, μια καλαθούνα αρκεί για να νιώσει άνετα και σιγουριά το μωράκι σας.

5) Μια άνετη πολυθρόνα :

Την περισσότερη πρώτη (και δεύτερη και τρίτη...) μέρα θα την περάσεις κρατώντας και ταϊζοντας το μωρό, άρα μια πολυθρόνα είναι η τέλεια επιλογή έτσι ώστε να μην έχεις επιπλέον πόνους στη μέση.

6) Ένα ασφαλές και σωστό κάθισμα για το αυτοκίνητο :

Δεν επιτρέπετε να φύγετε από το μαιευτήριο χωρίς το κατάλληλο καθισματάκι μεταφοράς αυτοκινήτου. Η ασφάλεια του μωρού προέχει, γι' αυτό τρέξτε να αποκτήσετε ένα τώρα.

7) Πάνες, πάνες και πάνες (+ υγρά μαντηλάκια) :

Τα μωράκια και ειδικότερα τα νεογέννητα χρειάζονται συνεχώς αλλαγή πάνας. Άρα όσες πάνες και αν έχετε προμηθευτεί μάλλον δεν είναι αρκετές. Επίσης τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού θα σας βολέψουν αρκετά τις στιγμές που θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

Μάθε εδώ τι συμβαίνει στο σώμα σου μετά την γέννα!