Τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς όταν χρησιμοποιούν μάρσιπο

Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει διαφορά!
Τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς όταν χρησιμοποιούν μάρσιπο



Στη θεωρία το να χρησιμοποιήσεις το μάρσιπο μπορεί να σου φαίνεται πανεύκολο. Στην πράξη όμως θα διαπιστώσεις πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φανταζόσουν, και ας μην θέλεις να το παραδεxτείς!
Αλλά μην νιώθεις άσχημα τώρα... Συμβαίνει σε όλους τους νέους γόνεις, ακόμα και στους διάσημους! 

Πρώτο παράδειγμα; Ο Ryan Reynolds που δεν συνειδητοποίησε πως είχε τοποθετήσει λανθασμένα το μωρό μέσα στο μάρσιπο!
Την φωτογραφία την τράβηξε η σύντροφός του, την οποία και πόσταρε στο instagram.

Aς δούμε και άλλα παραδείγματα:

1. Αγοράζεις λάθος νούμερο
Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι γονείς δεν ξανά χρησιμοποιούν το μάρσιπο είναι γιατί το έχουν αγοράσει σε λάθος νούμερο. Γι΄αυτό την επόμενη φορά που θα θέλεις να το αγοράσεις (στο σωστό νούμερο), πάρε και το μωρό μαζί σου και μην προσπαθήσεις να υπολογίσεις με το μάτι.


2. Δεν δίνεις σημασία στις οδηγίες χρήσης
Μπορεί στη θεωρία να φαίνεται εύκολο, όμως στην πράξη δεν είναι. Γι΄αυτό μην προσπαθείς να βρεις μόνη σου την άκρη κάνοντας διάφορες δοκιμές. Διάβασε απλά τις οδηγίες προσεκτικά.

3. Το έχεις τοποθετήσει πιο χαμηλά από τι πρέπει
Όπως και να το πάρεις είναι λάθος. Δεν είναι ούτε η σωστή θέση για το μωρό, είναι μάλιστα επίπονη, αλλά ούτε και για σένα που δεν θα σου φαίνεται καθόλου βολικό. Επειδή οι ιμάντες θα είναι χαλαροί, αφού είναι τόσο χαμηλά το μάρσιπο, θα είναι πιο επικίνδυνο για το μωρό γιατί θα γέρνει πιο εύκολα. Ένα έυκολο τρικ που μπορείς να κάνεις είναι να πιέσεις ελαφρά την πλάτη του μωρού.

4. Αφήνεις τα χέρια σου από το μάρσιπο
Ίσως το μάρσιπο να σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχεις μια ασφάλεια και ότι μπορείς να αφήσεις και τα χέρια σου ελεύθερα και να κάνεις δουλειές. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γι΄αυτό να έχεις το νου σου στο μωρό, όταν κάνεις δουλειές παράλληλα.

5. Καλύπτεις το πρόσωπο του μωρού
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς το ενδεχόμενο της ασφυξίας. Και γι΄αυτό πρέπει να προσέχεις να μην καλύπτεται το πρόσωπο του μωρού.

6. Περιορίζεις την αναπνοή του μωρού
Δεν πρέπει για κανένα λόγο το πηγούνι του μωρού να ακουμπάει πάνω στο στήθος σου. Πρέπει απαραίτητα να το αναπροσαρμόσεις. Διότι αυτή η θέση περιορίζει το οξυγόνο που παίρνει το μωρό.

7. Το τοποθετείς στην μπροστινή θέση από πολύ μικρή ηλικία
Μην βιαστείς για κανένα λόγο να τοποθετήσεις το μωρό σου στο μπροστινό μέρος διότι όταν είναι νεογέννητο δεν έχει τη δύναμη να κρατήσει από μόνο του το λαιμό του. Και αυτό γίνεται μετά τους 4-6 μήνες.

*Πηγή: Popsugar

Μήπως είσαι υπερπροστατευτική; Οι λανθασμένες κινήσεις αγάπης που κάνουν οι γονείς...