Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν αρρώστησε το μωράκι σου

Πρώτα από όλα, ψυχραιμία!
Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν αρρώστησε το μωράκι σου



Parent Alert! Είναι η πρώτη φορά που σου αρρώστησε και έχεις φρικάρει. Λογικό γιατί ακούς και διαβάζεις πολλά. Πήρες το γιατρό και σε διαβεβαίωσε ότι είναι ένα κρυωματάκι και δε υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχείς περισσότερο.

Καταρχάς μην κάνεις σαν τρελή, μην παίρνεις το γιατρό 22 φορές την ημέρα και μην διαβάζεις τίποτα (μα τίποτα) στο internet. Ψυχραιμία και ταβήματα που θα ακολουθήσεις είναι πολύ απλά.

#1 Χαλάρωσε το πρόγραμμα του ύπνου
Μην πιέζεις το μωρο να κοιμηθεί την ώρα που πέφτει συνήθως, γιατί τώρα πρόκειται για μια ειδική περίπτωση. Είναι λογικό να μην μπορεί να κοιμηθεί on time και μην αγχώνεσαι. Δεν θα χαλάσει το πρόγραμμά του.

#2 Αγκάλιασέ το
Κανένα φάρμακο σαν την αγκαλιά της μάνας έλεγε η γιαγιά μου και δίκιο είχε. Πρσπαθησε να το χαλαρώσεις κρατώντας το στην αγκαλιά σου.

#3 Δημιουργησε ένα χαλαρό περιβάλλον
Αυτές τις μέρες που το μωρό σου είναι άρρωστο, καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι επισκέψεις και υπάρχει ησυχία στο σπίτι, ώστε να μην ταράζεται ακόμα περισσότερο.

#4 Πάρε βιταμινη C
Για δύο λόγους: Αφενός για να σου δώσει ενέργεια και να αντέξεις κι αφετέρου για να προφυλαχτείς και να μην κολλήσεις κι εσύ.

#5 Γύρνα το στον ύπνο
Ειδικά αν έχει μπούκωμα καλό θα ήταν να μην κοιμάται ανάσκελα αλλά ούτε και για πολλή ώρα στην ίδια στάση.

Δες εδώ τι θα κάνεις αν βγάζει δοντάκια και πονάει.