Πως να διαλέξεις παπούτσια για τον μικρό σου μπόμπιρα

Πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί όταν αγοράζεις παπούτσια με το νήπιο σου.
Πως να διαλέξεις παπούτσια για τον μικρό σου μπόμπιρα



Τα καλύτερα παπούτσια για νήπια είναι αυτά που ταιριάζουν τέλεια στα ποδαράκια του, είναι ευκολοφόρετα, μπορείς να τα φοράει και μόνο του, είναι μαλακά αλλά ταυτόχρονα κρατάνε το ποδαράκι του μπόμπιρα σου σταθερό. Πριν αρχίσεις όμως τη διαδικασία εύρεσης του κατάλληλου παπουτσιού θα πρέπει να ξέρεις τους παρακάτω κανόνες:

1.Να μετράς ακριβώς το μέγεθος του ποδιού. Μην αγοράζεις παιδικά παπούτσια , καθώς πρέπει να είσαι σίγουρη ότι προσαρμόζουν ακριβώς στα ποδαράκια του νηπίου σου. Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί που ειδικεύεται σε παιδικά παπούτσια και μετρήστε μαζί με ένα ειδικό τα ποδαράκια. Πρόσεχε γιατί πολλές φορές τα μικρά παιδάκια έχουν την τάση να κλείνουν προς τα μέσα τα δαχτυλάκια τους και το πόδι να φαίνεται μικρότερο. Αν η διαφορά ανάμεσα στο ένα πόδι και το άλλο είναι μεγάλη, διάλεξε το μεγαλύτερο νούμερο.

2.Πάρε μαζί σου τα καλτσάκια του. Όταν πας για παπούτσια, πρέπει το νήπιο σου αν φοράει τις κάλτσες η τα καλσόν που φοράει και στην καθημερινή του ζωή. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι τα παπούτσια κάνουν ακριβώς στα ποδαράκια του.

3.Πίεσε την μπροστινή άκρη του παπουτσιού και βεβαιαώσου ότι τα δαχτυλάκια του δεν φτάνουν μέχρι την αρχή του παπουτσιού. Ειδικά είναι τα παπούτσια που αφήνουν ένα μικρό κενό ανάμεσα.

4.Ένας το παπούτσι του κάνει τότε αγόρασε το. Μην προσπαθείς να φανείς προνοητική, αγοράζοντας ένα μεγαλύτερο νούμερο, ακόμα και αν σε 4 μήνες το καινούριο του παπούτσι δεν του κάνει πια. Είναι σημαντικό σε αυτή την ηλικία το παιδί να μάθει να περπατάει σωστά και καλά.

5.Πρόσεξε το πίσω μέρος του παπουτσιού. Αν βγαίνει μέσα έξω καθώς το παιδί περπατάει τότε καλύτερα να διαλέξετε άλλο παπούτσι.

6.Συνδύασε το στυλ με την πρακτικότητα χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα του παπουτσιού. Κάποια παπούτσια μπορεί αν δείχνουν πολύ αλλά να είναι πολύ δύσκολα για ένα παιδί να τα περπατήσει.

7.Πρόσεξε τα υλικά. Θες καλά φυσικά υφάσματα, δέρμα και όχι πλαστικό. Τα παπούτσια πρέπει να έχουν πόρους ώστε να αναπνέουν τα ποδαράκια του.

8.Άσε το παιδί σου να διαλέξει τα παπούτσια που θέλει. Αφού βρείτε 3-4 ιδανικά για τα πόδια του παπούτσια, άσε το πιτσιρίκι σου να διαλέξει αυτό που του αρέσει περισσότερο. Είναι σημαντικό να το βοηθήσεις να μάθει να παίρνει αποφάσεις μόνο του και να αναλαμβάνει και τις συνέπειες των αποφάσεων αυτών.