Οι μαμάδες-ηρωίδες που έσωσαν τη ζωή των παιδιών τους

Αυτές είναι οι πιο καλές μαμάδες του κόσμου;
Οι μαμάδες-ηρωίδες που έσωσαν τη ζωή των παιδιών τους



Εσύ που είσαι φρέσκια μάνα, που μόλις κράτησες τον καρπό του ερωτά σου αγκαλιά, ή ακόμα και εσύ που τα παιδιά σου είναι πλέον μεγάλα και έχεις περάσει τόσα γ’ αυτά, θα ρίσκαρες την ζωή σου για την δική τους ζωή; Σίγουρα υπάρχουν μαμάδες που θα το έκαναν, αλλά, ας μην γελιόμαστε, υπάρχουν και αρκετές μαμάδες που δεν θα το έκαναν. Όπως και να έχει, το παράδειγμα των γυναικών που έσωσαν την ζωή των παιδιών τους, άλλες φορές θέτοντας σε κίνδυνο την δική τους ζωή και άλλες φορές δίνοντας κυριολεκτικά την δική τους ζωή, αποτελούν έμπνευση για όλους.

Από την Μπέτυ Σύγγελου

Μία ιστορία μητέρας που έσωσε τη ζωή τους παιδιού της και αποτελεί μέχρι και σήμερα παράδειγμα προς μίμηση είναι αυτή της Άντζελα Καβάλο από την Τζόρτζια της Αμερικής, η οποία βρήκε τη δύναμη να σηκώσει ολόκληρο αυτοκίνητο, όταν αυτό καταπλάκωσε το γιο της την ώρα που το επιδιόρθωνε. Η ιστορία αυτή μετράει 30 χρόνια και συνεχίζει να μας εμπνέει.

Η Μίντι Τραν, κατέληξε να σπάσει το ένα της πόδι, τον ώμο της και τον γοφό της, όταν προσπάθησε με το σώμα της να σταματήσει την τρελή πορεία του αυτοκινήτου που βρισκόταν μέσα οι δίδυμες κορούλες της. Το αυτοκίνητο, ενώ ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού της, άρχισε να κινείται προς τα πίσω, λόγω της κλίσης του εδάφους, με πορεία προς ένα πολυσύχναστο δρόμο της Μασαχουσέτης.

Το 2013 στο Ναϊρόμπι της Κένυας ένα εμπορικό κέντρο δέχτηκε επίθεση από τρομοκράτες. Εκεί μέσα βρισκόταν μία μητέρα με τα δύο της παιδιά. Η μητέρα αυτή με τον ηρωισμό της και την ψυχραιμία της, κατάφερε να κρατήσει ζωντανά τα παιδιά της και την ίδια, όταν έμειναν πεσμένοι στο πάτωμα προσποιούμενοι τους νεκρούς επί 5 ολόκληρες ώρες. Όπως η ίδια ανέφερε, για να κρατήσει ήρεμα τα παιδιά της, τους τραγουδούσε χαμηλόφωνα τις μελωδίες που ακούγονταν από τα ηχεία του εμπορικού κέντρου. Σε εκείνη την επίθεση περισσότεροι από 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Όταν η Κέιτ Ογκ από την Αυστραλία, γέννησε πρόωρα τα δίδυμα της, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, που για 6 μήνες βρισκόταν στην κοιλιά της οι γιατροί της είπαν ότι το αγοράκι ήταν νεκρό. Η ίδια, δεν θέλησε να το αποχωριστεί κατευθείαν και ζήτησε να το κρατήσει στην αγκαλιά της και να το νανουρίσει, σαν να ήταν ζωντανό. Ούτε και η ίδια όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η κίνηση θα επανέφερε το παιδί της στην ζωή! Πράγματι ακουμπώντας το νεογέννητο στο στέρνο της, μιλώντας του και χαϊδεύοντας το, εκείνο άρχισε να παρουσιάζει σημάδια ζωής. Το μωρό αυτό είναι πλέον 4 ετών και ζει ευτυχισμένο με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Η γνωστή ως μαμά του Facebook, που το όνομα της παραμένει άγνωστο, κατάφερε να σώσει την ζωή του γιού της διαβάζοντας κρυφά τα μηνύματά του στον λογαριασμό του στο Facebook. Η μαμά από την Γιούτα, βρήκε σχόλια από 2 φίλους του γιου της οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα τον πυροβολήσουν, εκείνη ειδοποίησε αμέσως τις αρχές και η σύλληψη τους ήταν θέμα χρόνου.

Η Σέριλ Άντερσον από την Μεγάλη Βρετανία στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της διαγνώστηκε με καρκίνο. Αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει σε χημειοθεραπείες, δίνοντας έμφαση στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου που μεγάλωνε στην κοιλιά της. Έξι μήνες αργότερα οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα καισαρική επέμβαση. Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε. Ήταν η Taylor. Ωστόσο η Σέριλ, λίγες ώρες αργότερα πέθανε.

Άλλη μία ιστορία μητέρας που έχασε την ζωή της στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά της είναι αυτή της Bridget Riedl-Laing. Μαζί με τα παιδιά της και τον σύζυγό της βρίσκονταν σε διακοπές, όταν αποφάσισαν να κάνουν ράφτινγκ. Όμως το κανό που επέβαιναν η μητέρα με τα 3 της παιδιά αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρεθούν μέσα στο ποτάμι. Η μητέρα έδωσε τα πάντα για να πάει και τα 3 της παιδιά στην όχθη, η ίδια όμως έχοντας χάσει όλες της τις δυνάμεις παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.