7 πράγματα που κάθε μανούλα θα ήθελε να κάνει μόνη της

Έστω λίγες φορές μόνο...
7 πράγματα που κάθε μανούλα θα ήθελε να κάνει μόνη της



Η πιο δύσκολη «δουλειά» του κόσμου, είναι να είσαι μαμά. Γιατί δεν έχει ωράριο. Όλη μέρα ασχολείσαι με τα παιδιά σου και κάνεις πράγματα γι’ αυτά. Πόσο θα ήθελες να υπήρχαν κάποιες στιγμές της ημέρας που να είσαι εντελώς μόνη σου. Πόσο θα ήθελες να μην ακούσεις για λίγο μόνο αυτό το παρατεταμένο «Μαμαααά».

Όχι, η σκέψη αυτή δεν πρέπει να σε γεμίζει ενοχές μήπως δεν είσαι καλή μανούλα.  Γιατί υπάρχουν κάποιες στιγμές, που η καθεμία θα ευχόταν να είναι εντελώς μόνη της, όπως οι ακόλουθες:

1. Να φας μια φορά μόνη σου

«Μαμά, βάλε μου φαγητό», «Που είναι το αλάτι;», «Μαμά, νερό». Πόσες φορές σηκώνεσαι από το τραπέζι την ώρα του φαγητού; Άσε που πάντα τρως τελευταία και συνήθως σε αφήνουν και μόνη σου. Μετά έχεις να μαζέψεις όλα τα πιάτα και να τα πλύνεις. Καταλαβαίνω το λόγο που θες μια μέρα να απολαύσεις το φαγητό μόνη σου, πραγματικά!

2. Να βαφτείς με την ησυχία σου.

Έστω για μια φορά, να ολοκληρώσεις το μακιγιαζ σου χωρίς να πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να σταματάς για να ρίχνεις μια ματιά στο παιδί. Ή γιατί θέλει και η κόρη σου να βάλει το κραγιον που φοράς. Η γιατί ο γιος σου σε τραβολογάει για να παίξετε τουβλάκια. Ναι, έχεις βαφτεί πολλές φορές στο αμάξι, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το ξέρω!

3. Να δεις τηλεόραση μόνη σου.

Όχι γιατί σου αρέσει η μοναξιά. Απλά για να δεις μια φορά κι εσύ το έργο, ή την εκπομπή που σου αρέσει. Γιατί πάντα η τηλεόραση παίζει αυτό που θέλουν να δουν τα παιδιά.

4. Να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Όχι παραμύθι! Ένα βιβλίο για σενα, με την ησυχία σου. Να αράξεις και να απορροφηθείς στις σελίδες του. Δεν γίνεται αν δε μείνεις μόνη σου. Μάλλον αυτή η αγαπημένη σου συνήθεια, ανήκει πια στο παρελθόν.

5. Να πας στην τουαλέτα μόνη σου.

Αν έχεις μικρά παιδιά, που δεν σε αφήνουν να χαθείς ούτε για λίγο από το οπτικό τους πεδίο, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Πας τουαλέτα και κλαίει. Ναι, ξέρω πόσο θα ήθελες να είχες χρόνο να απολαύσεις το μπάνιο σου!

6. Να μιλήσεις στο τηλέφωνο.

Όση ώρα θες. Και να πεις και ό,τι θες. Πράγματα που αναγκάζεσαι πολλές φορές να λες κωδικοποιημένα, για να μην καταλάβουν τα παιδιά. Αλλά κι επαγγελματικό να είναι το τηλέφωνο, σε αφήνουν να μιλήσεις; «Μαμά ποιος είναι;» Ρωτάει και θέλει και απάντηση. Εκείνη τη στιγμή. Και σου τραβάει και το τηλέφωνο για να μιλήσει.

7. Να πας για ψώνια μόνη σου.

Τα ψώνια με τα παιδιά, μπορεί να έχουν πλάκα για τους τρίτους που σε βλέπουν να σε τραβολογάει και να σου λέει να αγοράσετε το ένα και το άλλο, αλλά όχι για σένα. Άσε που πέρα από τις σακούλες που κουβαλάς, έχεις και το παιδί. Και καλά να είναι ένα. Αν βγεις για να ψωνίσεις ρούχα με το παιδί, εννοείται πως δε θα αγοράσεις τίποτα. Ίσως να μην καταφέρεις καν να δοκιμάσεις. Και θα καταλήξεις στον πιο κοντινό παιδότοπο. Το ξέρεις.