Η μαμά δεν έχει ρεπό τα Σαββατοκύριακα (τι αλλάζει στη ζωή σου)

Θυμάσαι πώς περνούσες τα Σαββατοκύριακά σου όταν δεν είχες παιδί; Δες πώς θα είναι απο εδώ και πέρα...
Η μαμά δεν έχει ρεπό τα Σαββατοκύριακα (τι αλλάζει στη ζωή σου)



Θυμάσαι τότε που περίμενες το Σαββατοκύριακο πώς και πώς για να δεις τις φίλες σου, να πας τις βόλτες σου, τις εκδρομές σου και να γυρίσεις τα μαγαζιά της πόλης ως το πρωί; Αμυδρά, θα πεις..  Γιατί τώρα είσαι μανούλα, ή θα γίνεις σύντομα κι αυτά πλεόν φαντάζουν μια μακρινή εφηβεία. Τώρα τα Σαββατοκύριακά σου έχουν αλλάξει, ή θα αλλάξουν, εντελώς...

1. Δε θα ξυπνήσεις ποτέ πια μεσημέρι: Πάνε οι ημέρες εκείνες που κοιμόσουν μέχρι να χορτάσεις ύπνο και ξεκούραση.Πλέον, 6 ώρες ύπνου τη μέρα είναι πολυτέλεια για μια μανούλα που δε σταματάει ποτέ να τρέχει πίσω από το μωρό-παιδί της, από το πρωί ως το βράδυ. Ξυπνάς από τα άγρια χαράματα για να προλάβεις όλες τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου. Ποια, εσύ; Που αν δεν πήγαινε 12, το βλέφαρο δεν άνοιγε! Δεν έβρισκες καν το λόγο!

2. Δεν σταματάς ποτέ να κάνεις πράγματα: Πλέον ο εαυτός σου περνάει σε δεύτερη μοίρα. Θα φτιάξεις πρωινό για τα παιδιά, θα ντύσεις τα παιδιά, θα τα πας στην παιδική χαρά, θα ψωνίσεις για τα παιδιά, θα μαγειρέψεις για να φάνε το μεσημέρι, θα παίξεις μαζί τους, θα τα κάνεις μπάνιο και θα τα βάλεις για ύπνο. Ευκαιρία για να μαζέψεις το σπίτι και να κάνεις κι ένα μπάνιο. Ποια, εσύ; Που έλιωνες στον καναπέ σου και είχες μάθει απέξω όλο το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης.

3. Δεν το κουνάς από το σπίτι: Κάποτε το σπίτι σου ήταν για σενα σαν ξενοδοχείο. Ήταν απλά ο χώρος για να κοιμάσαι, να αλλάζεις για την επόμενή σου έξοδο κι ενίοτε, να τρως. Περίμενες πως και πως να πάει η ώρα 11 για να φορέσεις τα καλά σου και να πας για ένα, δύο ή και δέκα ποτάκια. Πλεόν, περιμένεις την ώρα που θα κοιμηθούν τα παιδιά για να βάλεις ένα ποτήρι κρασί και να παρτάρεις μόνη σου μπροστά στο facebook.

4. Μεσημεριανός ύπνος; Τι είναι αυτό; Είναι ελάχιστες οι φορές πια που προλαβαίνεις να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου το μεσημέρι. Κι αν το κάνεις, σημαίνει ότι η κούραση από τις δουλειές είναι τόσο μεγάλη, που χρειάζεσαι μια ανάπαυλα για να συνεχίσεις την ακόμα φορτωμένη μέρα σου.  Ποια, εσύ; Που το μεσημέρι κοιμόσουν για να συνέλθεις από το hangover της προηγούμενης ημέρας και να πάρεις δύναμη για τη βραδινή σου έξοδο.

Ναι! Κάπως έτσι μοιάζουν πια τα Σαββατοκύριακά σου, φίλη μου. Ξέρω πως κουνάς το κεφάλι σου χαμογελώντας γλυκά. Γιατί ξέρεις πως η ταλαιπωρία αυτή, αξίζει όσο τίποτα.