10 τρόποι για να κάνεις τα λαχανικά αγαπημένο φαγητό του παιδιού σου

Κι όμως γίνεται...
10 τρόποι για να κάνεις τα λαχανικά αγαπημένο φαγητό του παιδιού σου



Σαν μαμά που το παιδί της τρώει τα πάντα (και το εννοώ), καταλαβαίνω πλήρως τις μαμάδες που πολλές φορές σε συζητήσεις κάνουν τα παράπονα τους για το ότι τα δικά τους παιδιά δεν τρώνε πολύ και στο θέμα που επιμένουν πιο πολύ είναι στα λαχανικά. Τα περισσότερα παιδιά και μόνο που τα βλέπουν αναφωνούν το κλασικό '' Μαμά μπλιαξ '' και κάπου εκεί η μαμά στεναχωριέται.

Θέλεις το παιδί σου να τρώει τα λαχανικά του ευχάριστα και να παίρνει τις βιταμίνες που προσφέρουν; Διάβασε παρακάτω τους 10 τρόπους που θα μετατρέψουν τα λαχανικά στο αγαπημένο τους φαγητό :

1. Φτιάξε ένα πιάτο μισό με λαχανικά και μισό με φρούτα. Το παιδί θα το κοιτάξει με ενδιαφέρον και γιατί όχι να μην δοκιμάσει.

2. Βάλε το παιδί στην κουζίνα. Πηγαίνετε μαζί στο super-market, διαλέξτε τα λαχανικά μαζί και μετά στο σπίτι αφήστε να τα πλύνει, να τα καθαρίσει και φτιάξτε μαζί το φαγητό. Την όλη διαδικασία θα την δει διασκεδαστικά.

3. Πρόσθεσε λαχανικά σε αγαπημένα του φαγητά. Για παράδειγμα όταν ετοιμάσετε την σπιτική pizza, βάλε επιπλέον λαχανικά.

4. Σε ένα πιάτο βάλε το λαχανικό που ξέρεις ότι τρώει και δίπλα βάλε ένα άλλο που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ. Αν τρώει καρότα, δίπλα πρόσθεσε αρακά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσει.

5. Πρόσθεσε έξυπνα λαχανικά σε φαγητά ή γλυκά χωρίς να φαίνονται. Φτιάξε cupcake από καρότο ή γλυκοπατάτα και άφησε το παιδί σου να μαντέψει από τι έχουν φτιαχτεί.

6. Μην τα παρατάς. Αν μια φορά του έχεις δώσει σπανάκι και ούτε καν δοκίμασε, μετά από λίγο καιρό κάνε άλλη μια προσπάθεια. Γιατί καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν οι συνήθειες τους αλλάζουν πολύ και συχνά.

7. Φτιάξε παγωτό και smoothie από λαχανικά. Θα το λατρέψουν!

8. Ψήσε τα λαχανικά. Αυτή η τεχνική κάνει πιο γλυκά τα λαχανικά και τα παιδάκια τα τρώνε πιο εύκολα και ευχάριστα.

9. Πάρε μια πιατέλα και κόψε διάφορα λαχανικά σε ροδέλες. Στη μέση φτιάξε μια σος ως dip. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα το δουν ως παιχνίδι να βουτούν τα λαχανικά στην σος.

10. Γίνε εσύ το παράδειγμα. Αν το παιδί από πολύ μικρή ηλικία βλέπει τους γονείς του να δοκιμάζουν καθημερινά λαχανικά με κάθε τρόπο, τότε θα το θεωρήσει αυτονόητο και για τον ευατό του.

 

Δες εδώ, γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά!