9+1 λόγοι για να χαρίσεις στο παιδί σου ένα αδερφάκι

Και ισχύουν όλοι...
9+1 λόγοι για να χαρίσεις στο παιδί σου ένα αδερφάκιΈχοντας 2 αδέρφια (και αγόρια) δεν ξέρω πως είναι να μην έχεις παρέα καθώς μεγαλώνεις. Όσο και αν τσακώνεσαι και υπάρχουν στιγμές που θέλεις απλά να εξαφανιστούν από το δωμάτιο σου, άλλο τόσο δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς αυτούς. Και τότε έρχεται η στιγμή που γίνεσαι και εσύ μητέρα, μεγαλώνει το παιδί σου και σκέφτεσαι πότε και αν θα του χαρίσεις ένα ή παραπάνω αδερφάκια.

Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει, τότε διάβασε τους 10 λόγους που αξίζει να χαρίσεις ένα αδερφάκι στο παιδί σου :

- Δεν θα έχει εγωϊσμούς :

Όταν το παιδί σου γεννιέται, εκεί συνειδητοποιείς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα για να το προστατεύσεις. Το παιδί σου θα νιώσει το ίδιο συναίσθημα όταν δει για πρώτη φορά το αδερφάκι σου.

- Θα μάθει να μοιράζεται :

Όταν υπάρχει ένα άλλο παιδί στο σπίτι, το παιδί σας θα μάθει πως να μοιράζεται τον χρόνο του στην τηλεόραση και πως να μοιραστεί το μπισκότο σοκολάτας.

- Θα μάθει να επιλύει προβλήματα :

Tα αδέρφια τσακώνονται, ΠΟΛΥ. Ενώ δεν θα σας αρέσει να τα ακούτε να μαλώνουν, εκείνες τις στιγμές θα παρουσιαστεί η ευκαιρία να τα βρουν μόνα τους.

- Θα μάθει τι σημαίνει όμαδα :
 

Όταν φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα, τότε θα καταλάβουν πολύ καλά ότι μαζί μπορούν να τα φέρουν εις πέρας, απ'ότι μόνα τους.

- Θα έχει πάντα κάποιον να παίζει μαζί του :

Δεν θα υπάρχει καμία ανάγκη να ψάχνεις παιδάκια για παιχνίδι, όταν έχεις ένα αδερφάκι στο δίπλα δωμάτιο.

- Θα έχει κάποιον να μαθαίνει και να διδάσκει :

Τα παιδάκια λατρεύουν να δείχνουν πράγματα σε άλλα παιδάκια και φυσικά να παίζουν την δάσκαλα ή τον δάσκαλο. Άρα τι καλύτερο να έχει κάποιον για να μοιράζεται τις γνώσεις του;

- Θα έχει κάποιον να μιλάει :

Όταν τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία είναι πιο έυκολο να απευθυνούν σε παιδιά της ηλικίας τους παρά σε εσάς. 

- Θα έχει κάποιον να χαίρεται όταν γίνοντα σημαντικά πράγματα :

Τι καλύτερο να ανοίγουν όλα μαζί τα αδερφάκια τα δώρα την ημέρα των Χριστουγέννων; Αυτές τις στιγμές θα θυμούνται για πάντα.

- Θα είναι δίπλα τους στις πιο δύσκολες στιγμές :

Ένα μελανιασμένο γόνατο; 'Ενας κακός βαθμός; Μία ραγισμένη καρδιά; Δεν έχει σημασία το πρόβλημα, τα αδέρφια θα είναι πάντα εκεί για του σταθεί σε ολες τις στιγμές.

- Θα έχει με κάποιον να μεγαλώσει :

Οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά η οικογένεια θα είναι πάντα εκεί. Έχοντας έναν αδερφό ή μια αδερφή το παιδί σου θα έχει παρέα για όλη του την ζωή και μάλιστα την καλύτερη.

Δες εδώ, γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά!