5 πράγματα που με έμαθε τον τελευταίο μήνα ο δίχρονος γιός μου

Γιατί ο κάθε μήνας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο...
5 πράγματα που με έμαθε τον τελευταίο μήνα ο δίχρονος γιός μου



Το ξέρεις και εσύ, από την στιγμή που θα γεννηθεί το παιδί σου και θα το κρατήσεις στην αγκαλιά σου, κάθε μήνας που θα περνάει θα είναι τελείως διαφορετικός από τον προηγούμενο. Και αυτό γιατί κάθε μήνα, κάνει πράγματα εντελώς καινούργια και προσθέτει μόνο του λιθαράκι, λιθαράκι αυτά που στο μέλλον θα του χρειαστούν και στην συνέχεια θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα του.

Έτσι και εγώ, από τότε που γεννήθηκε ο Θάνος, 2 χρόνια πριν, δεν θυμάμαι κανέναν μήνα να είναι ίδιος με κάποιον άλλον. Πότε γεννήθηκε πότε πέρασε τόσο καιρός, ειλικρινά ούτε που το κατάλαβα. Για παράδειγμα θα γράψω παρακάτω 5 πράγματα που μου έμαθε αυτόν το μήνα, γιατί είμαι σίγουρη ότι τον επόμενο θα μου μάθει άλλα νέα και πιο συναρπαστικά πράγματα.

1) Το να ακούς το παιδί σου να σε φωνάζει μαμά είναι μαγικό, αλλά το να σε φωνάζει με το όνομα σου είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ. Κάθε φορά που ακούω Τόονιαααα, λιώνω.

2) Όσο και να ακούγεται κλισέ, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα για την χώρα ένα χαμόγελο του παιδιού σου και μια αγκαλιά, αρκούν για να σε κάνουν ευτυχισμένη στο λεπτό.

3) Βλέποντας πόσο αλλάζει κάθε μέρα τόσο εξωτερικά όσο και ο χαρακτήρας του, δεν θα σταματήσω να τον βγάζω άπειρες φωτογραφίες και να τραβάω αμέτρητα βίντεο. Ας με πουν υπερβολική...

4) Πρέπει να πάρω καινούργια sneakers και αθλητικά ρούχα γιατί με τόσο ποδόσφαιρο και παιχνίδια τον τελευταίο μήνα θα τα χρειαστώ ακόμα περισσότερο.

5) Η παιδική χαρά είναι το κέντρο του παιδιού. Δεν υπάρχει μέρα που ο Θάνος δεν πηγαίνει παιδική χαρά. Λατρεύω να τον κυνηγάω, να πετάει παιχνίδια και μπάλες εκτός της παιδικής χαράς, να κλωτσά κουκουνάρια, να ανεβαίνει την τσουλήθρα ανάποδα, να κάνει skate, να παίζει με τα άλλα παιδάκια, να τσιμπολογάει όλη την ώρα....να...να...να!

Δες εδώ, γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά!