Εκεί που είστε στην παιδική χαρά και όλα είναι καλά, ένα παιδάκι (ναι το δικό σας!) πέφτει κάτω, κλαίει και χτυπιέται για τον απλό λόγο ότι κάποιο άλλο παιδάκι πήρε τη μπάλα του. Όσο προσπαθείτε να το σηκώσετε με το καλό, άλλο τόσο αντιδράει και κλαίει, με αποτέλεσμα όλη η παιδική χαρά και όχι μόνο να σας κοιτάει επίμονα.
Λένε ότι η ηλικία των 2 χρόνων είναι μια από τις δυσκολότερες που περνά ο άνθρωπος αφού έχει να αντιμετωπίσει την μετάβαση από την περίοδο του μωρού στην πιο ενήλικη φάση. Έτσι οι κρίσεις θυμού είναι συχνότερες και φυσικά όχι εύκολα διαχειρίσιμες.
Παρακάτω ακολουθούν τρόποι να τις αντιμετωπίσεις για να βγείτε και οι 2 κερδισμένοι :
1) Την ώρα που κλαίει και δεν ακούει τίποτα, μην το σηκώνεις με δύναμη και ξαφνικά γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το εκνευρίσεις ακόμα πιο πολύ.
2) Μην σκέφτεσαι και αντιδράς με γνώμονα οι άλλοι τι θα πουν. Εσύ είσαι υπεύθυνη για το παιδί σου και το γνωρίζεις άρα η γνώμη και οι αντιδράσεις των άλλων, απλά δεν σε αφορούν.
3) Να έχεις υπομονή! Μόνο αυτή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις θυμού με λογική και ηρεμία.
4) Δες ακριβώς για ποιο λόγο κλαίει και χτυπιέται και προσπάθησε να δώσεις λύση. Η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσεις μαζί του είναι όταν πια έχει ηρεμήσει.
5) Μια ηλικία είναι θα περάσει. Δεν θα μείνει για πάντα 2 και εσείς θα θυμάστε τις κρίσεις πανικού σαν μια ωραία ανάμνηση.
Δες εδώ πως πρέπει να ετοιμάσεις την παιδική βαλίτσα (τι να πάρεις και τι να αφήσεις πίσω)