Τα αθώα ψεματάκια που κάθε μανούλα λέει στην κόρη της

Και ξέρεις ότι τα λες ή θα τα πεις κι εσύ στη δική σου...
Τα αθώα ψεματάκια που κάθε μανούλα λέει στην κόρη της



Είτε είσαι ήδη μανούλα, είτε ετοιμάζεσαι να γίνεις, αλλά ακόμα και αν δε νιώθεις έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα, αυτό το άρθρο σε αφορά. Γιατί όλες έχουμε αναρωτηθεί ουκ ολίγες φορές «σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας», με όσα συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά. Ο κόσμος δεν είναι ιδανικός. Αντίθετα, είναι σκληρός και ενίοτε άδικος. Κι αυτό το ξέρεις καλά. Το βιώνεις καθημερινά. Γι’ αυτό, όσο θερμός οπαδός της ειλικρίνιας και  να είσαι, θα έρθει εκείνη η ώρα, που ως μανούλα, θα μπεις στη διαδικασία να πεις αρκετά ψεματάκια στην κόρη σου. Ψέματα που είναι απαραίτητα και για καλό σκοπό. Κι ας φτάσει εκείνη η στιγμή, μεγαλώνοντας, που θα καταλάβει ότι ορισμένα από τα πράγματα που πίστευε, ήταν απλώς ένα όμορφο παραμυθάκι, όπως εκείνο με τον Άγιο Βασίλη, που πιστεύαμε από μικρά.

Αυτά είναι τα αθώα ψέματα που όλες οι μανούλες λένε στις κόρες τους:

1. Θα της πεις ότι όλα της τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Γιατί θέλεις να την ενθαρρύνεις να ονειρεύεται. Για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη ζωή, για ένα παραμυθένιο και ιδανικό μέλλον. Ακόμα κι αν ξέρεις πως η ζωή η ίδια πολλές φορές πνίγει τα όνειρα που κάναμε από παιδιά, εσύ θα της πεις ότι θα τα καταφέρει όλα και μια μέρα θα τα κάνει πραγματικότητα.
2. Θα της πεις ότι αυτό που μετράει είναι η ομορφιά του χαρακτήρα μας και όχι η εξωτερική μας εμφάνιση. Κι ας ξέρεις ότι η εμφάνιση σήμερα, παίζει τεράστιο ρόλο.Παντού.
3. Θα της πεις ότι ο κόσμος είναι δίκαιος και ότι η αλήθεια πάντα επιβραβεύεται. Κι ας ξέρεις ότι κάθε άλλο παρά δικαιοσύνη επικρατεί εκεί έξω.
4. Θα της μάθεις ότι η σκληρή δουλειά ανταμοίβεται κι ας γνωρίζεις πως δεν συμβαίνει πάντα, ακριβώς γιατί ο κόσμος δεν είναι δίκαιος και γιατί δεν επιβιώνουν πάντα οι πιο ικανοί.
5. Θα την αφήσεις να πιστεύει στη μαγεία. Γιατί τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη το παραμύθι.
6. Θα της πεις ότι τα χρήματα δεν είναι το παν, ενώ γνωρίζεις ότι αυτά είναι που κινούν τα πάντα.
7. Θα της λες συνεχώς ότι είναι τέλεια, όπως ακριβώς είναι κι ας έχει περιθώρια βελτίωσης. Είναι τέλεια στα δικά σου μάτια!
8. Θα της πεις ότι κάτι πολύ κακό μπορεί να της συμβεί αν κάνει έρωτα πριν τα 18. Βασικά, τίποτα δε θα της συμβεί, απλά θέλεις να είναι όσο πιο έτοιμη γίνεται για την πρώτη της φορά.
9. Θα προσπαθήσεις να την πείσεις πως πάντα η καλή προσπάθεια επιβραβεύεται. Κι ας ξέρεις πως λίγοι είναι εκείνοι που την αναγνωρίζουν.
10. Θα την αφήσεις να πιστεύει ότι έκει έξω υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος. Εκείνος που τη συμπηρώνει και ο κατάλληλος για εκείνη. Κι ας ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι και τέλειες σχέσεις.
11. Θα της πεις ότι η πρώτη της σεξουαλική επαφή θα είναι μαγική και θα της μείνει αξέχαστη, αρκεί να γίνει στη σωστή ηλικία. Ξέρεις όμως, ότι η πρώτη της φορά θα είναι περίεργη και ότι σπάνια είναι καλή η πρώτη φορά που κάνεις σεξ.
12. Θα της λες συνέχεια ότι είναι το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο. Και το πιο έξυπνο και καλό. Κι ας ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα το αμφισβητήσουν, γιατί απλά το δικό σου παιδί είναι αψεγάδιαστο μόνο στα δικά σου μάτια.