Μαμά : Γιατί χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό της

Έστω και μισή ώρα αρκεί για νιώσει καλά...
Μαμά : Γιατί χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό της



Πριν τον ερχομό του παιδιού σου είχες την ζωή σου, τα χόμπι σου, τις συνήθειες σου που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα ερχόταν η μέρα που σχεδόν όλα τα προηγούμενο θα αποτελούσαν παρελθόν. Ο πρώτος καιρός με το μωρό σου εκτός από δύσκολος είναι και μαγικός και όπως είναι φυσικό χρόνος για τον ευατό σου δεν υπάρχει. Μεγαλώνοντας όμως το παιδί σου, οι σκέψεις στο μυαλό σου είναι πολλές και σκέφτεσαι αν μπορείς και αν πρέπει να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για εσένα. Και επειδή κάπου εδώ οι τύψεις κάνουν την εμφάνιση τους, διάβασε παρακάτω γιατί πρέπει να έχεις ενδιαφέροντα, χόμπι και ποιοτικές στιγμές μόνο για εσένα.

- Το οφείλεις στο παιδί σου. Για να είσαι καλή και χαρούμενη μαμά πρέπει να είσαι και η ίδια χαρούμενη με την ζωή που κάνεις.

- 1 ώρα την ημέρα πχ για γυμναστική ή για ότι άλλο σου αρέσει, δεν θεωρείται ότι εγκαταλείπεις το παιδί σου. Χαλάρωσε!

- Ακόμα και το παιδί σου θα χαίρεται να βλέπει τη μαμά του ευτυχισμένη και να έχει τα ενδιαφέροντα της και θα δεις που μονο περήφανο θα νιώθει.

- Το ότι έκανες παιδί ή παιδιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει και ο χαρακτήρας σου. Ίδια είσαι απλά είσαι και μια ευλογημένη μανούλα.

- Μην ασχολείσαι με το παιδί όλο το 24ωρο, γιατί αργότερα θα μεγαλώσει και όταν θα φύγει εσύ θα νιώθεις μόνη και χωρίς ενδιαφέροντα.

- Μια ζωή την έχουμε! Μην αφήνεις απωθημένα που στο μέλλον θα βρεις μπροστά σου.

 

Διακοπές με τα παιδιά; Διάβασε εδώ τι σε περιμένει...