Back to school : 9+1 τρόποι να προετοιμάσεις το παιδί σου για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Και εσύ μαμά μην βάλεις τα κλάματα...
Back to school : 9+1 τρόποι να προετοιμάσεις το παιδί σου για την πρώτη μέρα στο σχολείο



Βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη κάτι που σημαίνει επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μας φίλους. Φυσικά κάποια παιδάκια φέτος θα πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο, ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα στην ζωή τους.
H πρώτη φορά και η πρώτη μέρα στο σχολείο, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη εμπειρία για τα παιδιά. Και όπως είναι πολύ λογικό υπάρχουν παιδάκια που μπορεί να είναι διστακτικά και να μη θέλουν να πάνε σε ένα καινούργιο μέρος με ανθρώπους που δεν έχουν δει ξανά στην ζωή τους. 

Ακολουθούν 10 τρόποι για να προετοιμάσεις το δικό σου παιδί για μια ομαλή πρώτη μέρα στο σχολείο :

1. Άφησε το παιδί σου να γνωρίζει ακριβώς πως θα είναι το καθημερινό του πρόγμαμμα. Πες του ακριβώς τι ώρα αρχίζει το σχολείο και τι ώρα τελειώνει.

2. Ρώτησε το παιδί σου για τα συναισθήματα του όσον αφορά την χαρά και την αγωνία που φέρνει η έναρξη του σχολείου.

3. Επισκεφτείτε το σχολείο με το παιδί, για να δείτε την τάξη και τον δάσκαλο, πριν ακόμα η σχολική χρονιά ξεκινήσει επίσημα.

4. Επισήμανε του τα θετικά στοιχεία του σχολείου, όπως ότι είναι διασκεδαστικό, θα κάνει πολλές δραστηριότητες και φυσικά νέους φίλους.

5. Γνωστοποιείστε του ότι την πρώτη μέρα τα υπόλοιπα παιδάκια μπορεί να είναι νευρικά λόγω του άγχους τους.

6. Άφησε ένα γλυκό σημείωμα στο κουτί του φαγητού του. Μόλις το δει, θα καταλάβει ότι τον/την σκέφτεστε και θα χαρεί πολύ.

7. Διαβεβαίωσε το παιδί σου, ότι όποιο πρόβλημα κι αν προσκύψει στο σχολείο, εσύ θα είσαι εκεί για να το βοηθήσεις και βρεις τη λύση.

8. Προσπάθησε πριν ακόμα ξεκινήσει το παιδί το σχολείο, να γνωρίσει έναν συμμαθητή του. Έτσι η πρώτη μέρα θα του φανεί αρκετά οικεία όταν τον δει στην τάξη.

9. Καλό θα ήταν αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, να πηγαίνει ή να γυρίζει με ένα συμμαθητή του που γνωρίζετε και μένει στην γειτονιά σας. 

10. Μάθετε περισσότερες για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που το παιδί σας μπορεί να γίνει μέλος. Μπορεί να ενταχθεί σε ποδοσφαιρική ομάδα ή να κάνει μαθήματα χορού.

 

Νέα μαμά : Μάθε εδώ, 10 αλήθειες που δεν θα διαβάσεις ποτέ στα βιβλία.