Γονείς : 10 πράγματα που δεν σας έχει πει κανείς για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού

Τελικά πόσο εύκολο είναι;
Γονείς : 10 πράγματα που δεν σας έχει πει κανείς για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού



Μπορεί με το πρώτο παιδί όλος ο κόσμος σου αρχικά να αλλάζει, αλλά κάποια στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνηθίσεις κάποια πράγματα και να μην νιώσεις άνετα που είσαι μαμά. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται το δεύτερο παιδί; Ξαναρχίζεις πάλι από την αρχή ή τα γνωρίζεις όλα μιας και τα έχεις ζήσει με το πρώτο σου μωρό;

Όλα αυτά θα τα μάθεις, αν διαβάσεις παρακάτω τα 10 πράγματα που δεν θα σας έχει πει κανένας για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού :

1. Θα νιώσεις περισσότερες τύψεις από ποτέ :

Από τη μια θα νιώθεις τύψεις ενώ ασχολείσαι με το μεγαλύτερο σου παιδί και από την άλλη θα νιώθεις πάλι τύψεις όταν ασχολείσαι με το νεογέννητο. Τι σημαίνει αυτό; Διπλές τύψεις και σκέψεις. Απλά υπομονή!

2. Δεν θα θυμάσαι τόσα, όσα νομίζεις :

Mπορεί να έχεις μια Α εμπειρία λόγω του πρώτου σου παιδιού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα θυμάσαι όλα. Μόλις θα έχεις το νεογέννητο στα χέρια σου θα πρέπει να θυμηθείς πόσα ml γάλα πρέπει να πίνει αλλά και κάθε πότε πρέπει να κοιμάται.

3. Όλη η εμπειρία, θα είναι λιγότερο έντονη από τη πρώτη :

Όπως είναι φυσικό, την πρώτη φορά που έγινες μητέρα όλα σου φαίνονταν μοναδικά και ζούσες την κάθε στιγμή σου με το μωρό έντονα. Δεν λέμε ότι την δεύτερη φορά δεν θα νιώσεις υπέροχα συναισθήματα, απλά επειδή ξέρεις τι σε περιμένει όλα θα σου φανούν πιο λογικά.

4. Ο θηλασμός, θα είναι εξίσου δύσκολος :

Γενικά λένε οτι τη δεύτερη φορά ο θηλασμός είναι πιο εύκολος, κάτι όμως που δεν προϋποθετει ότι δεν θα έχεις και δύσκολες στιγμές. Ανάλογα με πόσο γάλα έχεις αλλά κάθε πόσες ώρες θηλάζεις, κάποιες φορές θα νιώθεις ok και άλλες πιο δύσκολα. Φυσικό είναι!

5. Θα χρειαστείς περισσότερη βοήθεια από όσο νομίζεις :

Να σε ενημερώσουμε ότι δεν είσαι ο superman! Άρα δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια από τους δικούς. Με ένα μικρό παιδί στο σπίτι και με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα!

6. Θα έχεις άπλυτα ρούχα, τόσα που ποτέ δεν φανταζόσουν :

Tόσο το μικρό παιδί όσο και το νεογέννητο αλλάζουν πολλά ρούχα, για διαφορετικούς λόγους. Μάζεψε ενέργεια και οπλίσου με υπομονή, γιατι σε περιμένουν πολλά, πολλά πλυντήρια.

7. Θα εκτιμήσεις όσο τίποτα άλλο, τo babywearing :

Kαι όμως το να πεταχτείς έστω στο περίπτερο με 2 παιδιά, μόνο άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί. Βάλε το νεογέννητο στο μάρσιπο, πάρε το άλλο σου παιδί από το χέρι και είσαι έτοιμη.

8. Θα είσαι ευχαριστημένη και λιγότερα πράγματα :

Mπορεί στο πρώτο παιδί να τα αγόρασες και να τα είχες ΟΛΑ, αλλά με τόση εμπειρία καταλαβαίνεις ότι τα πιο πολλά ούτε που τα χρησιμοποίησες. Less is more λοιπόν...

9. Δεν θα ντρέπεσαι για κάποια πράγματα που ένιωθες άσχημα πια :

Mπορεί στο πρώτο παιδί να ντρεπόσουν ακόμα και να αλλάξεις πάνα δημόσια, τώρα όμως πάμε στοίχημα ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να το κάνεις; Το ίδιο ισχύει και για τον δημόσιο θηλασμό.

10. Οι πρώτες μέρες μετά την γέννα, δεν θα θυμίζουν αυτές που είχες περάσει την πρώτη φορά :

Mπορει την πρώτη φορά που έγινες μαμά και ήσουν στο σπίτι να περνούσες πολλές ώρες στο κρεβάτι μαζί με το μωρό, τώρα μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν, αφού το πρωτότοκο σου παιδί δεν θα κάθεται στιγμή.

Mάθε εδώ, γιατι είναι τέλειο να είσαι μαμά (και μικρή)!