Μαμά - γιος : Πρώτος χρόνος στον παιδικό σταθμό

Οι σκέψεις και οι αλήθειες μιας μαμάς...
Μαμά - γιος : Πρώτος χρόνος στον παιδικό σταθμό



Ο Σεπτέμβρης που μας πέρασε για εμένα ήταν λίγο διαφορετικός και αυτό γιατι ο Θάνος (τότε ήταν 2 χρόνων) πήγε για πρώτη φορά παιδικό σταθμό. Πολλά πράγματα άλλαξαν ξαφνικά και έπρεπε να αντιμετωπίσω νέες συνήθειες και συναισθήματα.

10 σκέψεις και αλήθειες μιας μαμάς (για τον πρώτο χρόνο στον σταθμό) :

1. Φυσικά την πρώτη μέρα που ο Θάνος πήγε στον σταθμό και έκατσε για 1 τέταρτο (λόγω προσαρμογής) και ήμουν ακριβώς απ' 'εξω, έκλαψα. Δεν κατάλαβα γιατι ποιο λόγο αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω. Ένιωσα ότι ξαφνικά μεγάλωσε...

2. Ενώ πριν δεν είχε αρρωστήσει ποτέ - παρά μόνο είχε κάνει πυρετό λόγω δοντιών - γνώρισα τι θα πει αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα, ιώσεις και αντιβίωση. 

3. Μπορεί να είχε καλό λεξιλόγιο πριν αρχίσει τον σταθμό, η εξέλιξη του όμως μέσα σε λίγους μήνες ήταν φοβερή. Συνεννοούμαστε σαν να είναι μεγάλο παιδί!

4. Όσο να'ναι όταν ένα παιδί είναι στο σπίτι είναι λογικό να μην έχει τα ίδια ερεθίσματα σε αντίθεση αν πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο. Αυτό και μόνο δίνει extra πόντους στον σταθμό!

5. Μερικές το πρωινό ξύπνημα είναι τόσο δύσκολο! Υπάρχουν μέρες που ο Θάνος απλά αρνείται να ντυθεί ή απλά να κάτσει για να του αλλάξω πάνα. Εκεί κάπως τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά πάντα έχει να κάνει με την διάθεση του και με τι ώρα κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ!

 

6. Οι δημιουργίες, οι ζωγραφιές και οι χειροτεχνίες που φτιάχνουν με την βοήθεια των δασκάλων τους για τις εκάστοτε γιορτές, είναι απλά ότι καλύτερο για εμένα. Κάθε φορά συγκινούμαι το ίδιο και φυσικά τα μαζεύω ΟΛΑ!

7. Τα πλυντήρια του Θάνου αυξήθηξαν κατά πολύ! Μέσα σε μια εβδομάδα καταφέρνει να φορέσει όλα τα ρούχα που έχει στη ντουλάπα του! Μάνα υπομονή!

8. Λόγω των πολλών παιδιών στον σταθμό και του μιμητισμού, υπάρχει περίπτωση το παιδί να αλλάξει ή να αντιγράψει κάποιες συνήθειες άλλων παιδιών. Εκεί πρέπει οι γονείς να το συζητήσουν με τις δασκάλες έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Δεν είναι όλα ρόδινα, θέλει επίβλεψη και ενδιαφέρον!

9. Ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες του Θάνου (μιας και τα έτρωγε ΟΛΑ), ο σταθμός βοήθησε να δοκιμάσει ακόμα περισσότερα. Τελειώνει πρώτος το φαγητό του και σπανακόρυζο ή ρεβύθια!

10. Η ιστορία συνεχίζεται στις 13 Ιουνίου που θα έχει και την πρώτη του γιορτή όπου θα παίξουν και ένα μίνι θεατρικό! Εκεί να δεις να δεις κλάματα...

Διάβασε εδώ, γιατί είναι τέλειο να είσαι μαμά (και μικρή).