Μαμά - παιδί : Γιατι ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι

Kαι θέλω να το περάσω μαζί του...
Μαμά - παιδί : Γιατι ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι



23 Μαΐου 2016 και εγώ σκέφτομαι μόνο ένα πράγμα, τις καλοκαιρινές διακοπές. Μετά από ένα κουραστικό και απαιτητικό χειμώνα λίγη ουσιαστική (και πνευματική) ξεκούραση, είναι σίγουρα αναγκαία. 

Φυσικά για ένα άλλο πράγμα που δεν μπορώ να περιμένω είναι να είμαι 24 ώρες το 24ωρο με τον Θάνο. Βλέπεις η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να τον χορτάσω έτσι όπως εγώ θέλω και οι διακοπές μου χαρίζουν μοναδικές στιγμές που θα θυμόμαστε και οι 2 για πάντα. Ok! Μπορεί να μην είναι ότι πιο εύκολο να πηγαίνεις κάπου με ένα ή με περισσότερα παιδιά, αλλά τι να κάνουμε; Αυτές οι δυσκολίες έχουν μέσα τους γλύκα και πολλή αγάπη. Εσύ δεν συμφωνείς;

Γιατι ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι και θέλω να το περάσω (όλο) μαζί του :

1. Γιατι εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα στις διακοπές. Θα πάμε όποτε θέλουμε για μπάνιο, θα γυρίσουμε όποτε θέλουμε και γενικά θα κάνουμε ότι θέλουμε. Τόσο πρόγμαμμα που έχουμε τον χειμώνα, 15 μέρες χωρίς αυτό, αποκλείεται να κάνει την διαφορά.

2. Θα δημιουργήσουμε ιδιαίτερες αναμνήσεις που θα μας δένουν μια ζωή. Ο Θάνος ακόμα θυμάται τα παιχνίδια που έκανε στην πλατεία του Πύργου πέρσι το καλοκαίρι.

3. Θα μάθουμε μαζί νέα πράγματα! Εδώ κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνει, το καλοκαίρι δεν θα βρει και δεν θα δοκιμάσεις δεκάδες πράγματα που δεν έχει κάνει ποτέ; Φέτος προβλέπω ότι θα τρελαθεί με τις ρακέτες, ή το στρώμα ή με τις βουτιές. Για να δούμε...

4. Για να τον τραβήξω φωτογραφίες! Βλέποντας πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος και πόσο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, σίγουρα θα τον βγάζω συνέχεια με το κινητό ή με την φωτογραφική μηχανή. Ο Θάνος παίζει με την άμμο, ο Θάνος κολυμπάει, ο Θάνος κοιμάται κτλ. Μόνο πέρσι φαντάσου, είχα τραβήξει πάνω από 500 και βάλες φωτογραφίες!

5. Για να αναβιώσω και πάλι μια τέλεια στιγμή! Ο Θάνος στη μπανιέρα, να τρώει μια τεράστια φέτα καρπουζιού σαν μην υπάρχει αύριο. Και όλα αυτά, έχοντας ξεκαρδιστεί!

6. Για να κάνω και πάλι το μαύρισμα της μαμάς (όπως το ονομάζω εγώ!). Μιας και στην παραλία είμαι πάντα σκυμμένη προς τα μπρος -γιατι είτε μαζεύω και πλένω τα παιχνίδια του από την άμμο, είτε κυνηγάω τον Θάνο - η πλάτη μου παίρνει το τέλειο σοκολατί χρώμα και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος είναι σαφώς πιο λευκά.

7. Τέλος, γιατι απλά περνάω τέλεια μαζί του. Είναι το αυτοκολλητάκι μου, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και όπου πάμε καταφέρνουμε να είμαστε μια ομάδα. Καλοκαίρι 2016, μην αργείς...

Co-sleeping : Τελικά είναι λάθος ή σωστό; (η εμπειρία μου)!