Μαμά – παιδί : Δουλειά vs παιδί (και κάπου ανάμεσα οι τύψεις)

Mακάρι η μέρα να είχε περισσότερες ώρες...
Μαμά – παιδί : Δουλειά  vs  παιδί (και κάπου ανάμεσα οι τύψεις)



Ένα είναι το σίγουρο το να είσαι μαμά και συγχρόνως εργαζόμενη, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Υποχρεώσεις στη δουλειά, υπόχρεώσεις στο σπίτι και με το παιδί, η καθημερινότητα μοιάζει με ένα μαραθώνιο χωρίς τερματισμό. Και κάπου εκεί αιωρούνται και οι τύψεις (αυτές οι άτιμες τύψεις), οι οποίες δεν λένε να φύγουν και καιρό με τον καιρό γίνονται όλο πιο έντονες.

- Προσωπικά όταν γέννησα τον Θάνο μόλις είχα σταματήσει από μια δουλειά, άρα τους πρώτους απαιτητικούς τους πέρασα κοντά του, 24 ώρες το 24ωρο. Όταν όμως ήταν 5 μηνών και άρχισα πάλι να δουλεύω, τα πράγματα ζόρισαν αρκετά μιας και είχα να αντιμετωπίσω τις ορμόνες που είχαν τρελαθεί (βλέπεις μόλις είχα σταματήσει να θηλάζω) και από την άλλη έπρεπε να μπω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν μου επέτρεπε ούτε να ξεκουραστώ και τις περισσότερες φορές, ούτε καν να κοιμηθώ. 

Αν και εσύ εργάζεσαι και έχεις παιδιά (ένα, δύο κτλ) τότε θα με νιώσεις :

- Πρέπει να μάθεις να ζεις με τις τύψεις! Καμία μαμά δεν είναι τέλεια (πρέπει να την ξεχάσεις αυτή τη λέξη) και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις πράξη αυτό που θεωρείς εσύ σωστό και νιώθεις καλά εσύ ως μαμά.

- Μακάρι να μην δουλεύαμε, να είχαμε άπειρα χρήματα και να ζούσαμε με τα παιδιά μας 24 ώρες το 24ωρο. Αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να δουλεύουμε (εννοείται και για την δική μας υγεία!) για να προσφέρουμε τα πάντα σε αυτά. 

- Δεν είναι κακό όταν είσαι στην δουλειά να σκέφτεσαι το παιδί σου. Είναι λογικό, να είναι συνέχεια στο μυαλό σου, να ανησυχείς για αυτό, ειδικότερα αν είναι με πυρετό ή είναι στην εφηβεία και περνάει κάποιες καταστάσεις.

- Προσπάθησε να μην έχεις δουλειά το Σ/Κ  και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του. Σημασία έχει να κάνετε πράγματα μαζί που θα θυμάστε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Ή ακόμα καλύτερα ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί και κάθε Σαββατοκύριακο φροντίστε να μην χάνετε μάθημα.

- Αν δείχνεις καθημερινά αγάπη στο παιδί σου, σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα καταλάβει ότι η μαμά δουλεύει για να είναι όλη η οικογένεια καλά και πιο πολύ για εκείνο. Όταν η μαμά είναι καλά, όλοι είναι καλά, έτσι δεν λένε;

Γιατι ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι (και θέλω να το περάσω μόνο μαζί του).