Mayhem, ένα δημιουργικό χάος ετών 4!

Mayhem, ένα δημιουργικό χάος ετών 4!



Όσες προσπάθειες και αν έχει κάνει η Katie Holmes να γίνει η κόρη της η μεγαλύτερη φασιονίστα του κόσμου, όσο και να πάλεψε η Sara Jessica Parker να «περάσει» στο κοινό το μοναδικό στυλ των δίδυμων κοριτσιών της, καμία δεν κατάφερε αυτό που που έκανε η μαμά Angie από το μακρινό Σινσινάτι του Οχάιο. Παρέα με την κόρη της που είναι μόλις 4 ετών και έχει το ψευδώνυμο «Mayhem», κατόρθωσαν να φέρουν το χάος στα δεδομένα της μόδας, με μοναδικά όπλα, ένα ψαλίδι, μία κόλλα και πολλά χαρτιά περιτυλίγματος, αλουμινόχαρτο ακόμα και χαρτί υγείας!

Ήταν μία κρύα μέρα του προηγούμενου χειμώνα, όταν η τετράχρονη «Mayhem», εμφανίστηκε μπροστά στην μαμά της φορώντας για φουστάνι το χαλί δραστηριοτήτων, ένα ζευγάρι γυαλιά που είχε ξηλώσει από τον κ. Πατάτα και μία ζώνη είχε αρπάξει από την ντουλάπα της μαμάς της. Ήταν η απόλυτα φυσιολογική φάση που περνούν τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικία, η φάση του παιχνιδιού ρόλων με τις αντίστοιχες στιλιστικές απαιτήσεις, δηλαδή ρούχα κυρίως της μαμάς.

Μέρα με την μέρα οι στιλιστικές αυτές απαιτήσεις μεγάλωναν, με θύματα τα φουστάνια, τα κασκόλ και τα τακούνια της μαμάς της. Εκείνη, κουρασμένη από αυτή την ιστορία, της πρότεινε να αρχίσουν φτιάχνουν φουστάνια από χαρτί, ότι υπήρχε στο σπίτι, αλουμινόχαρτο, χαρτί υγείας, χαρτί περιτυλίγματος που είχε περισσέψει από τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Η μικρή φασιονίστα, φυσικά, βρήκε την ιδέα καταπληκτική και έτσι κάπως ξεκίνησε η ιστορία της #fashionbymayhem.

Σύντομα, η μικρή Mayhem ανέλαβε τα καθήκοντα της σχεδιάστριας εξολοκλήρου δίνοντας ζωή στην πρώτη της δημιουργία.

Η μαμά Angie κάθε μέρα ανέβαζε στο λογαριασμό της στο instagram τις δημιουργίες τους και δεν άργησε αυτή η τόσο δημιουργική και έξυπνη ιδέα να βρει χιλιάδες θαυμαστές (414.000 followers) και εκατομμύρια likes σε κάθε φωτογραφία. Είναι ο συνδυασμός της ηλικίας και της ιδέας που κάνει αυτό το κατόρθωμα άξιο προσοχής. Φυσικά δεν έλειψαν και δεν λείπουν οι επικριτές της μητέρας. Πολλοί σχολιάζουν ότι το μόνο που καταφέρνει με αυτό είναι προβάλει μέσω της κόρης τον εαυτό της. Υπάρχουν άνθρωποι επίσης που αμφισβητούν ότι αυτό το τετράχρονο αγγελούδι μπορεί να έχει τόσο δημιουργικές ιδέες και την υπομονή να τις υλοποιήσει.

Οι απαντήσεις όμως δίνονται από την ίδια τη μητέρα της «Mayhem». Όπως αναφέρει στο #fashionbymayhem, η μικρή φασιονίστα ασχολείται αρκετά με την διαδικασία δημιουργίας των φορεμάτων, πάντα στο επίπεδο υπομονής που μπορεί να έχει ένα παιδί 4 ετών. Αλλά ακόμα και αν δεν βοηθάει στην διαδικασία, είναι πάντα παρούσα δίνοντας τις ιδέες της ή φτιάχνοντας παράλληλα ένα φουστάνι για την αγαπημένη της κούκλα.

Σύμφωνα με την Angie, ο χρόνος που χρειάζεται για την δημιουργία του κάθε «κομματιού» διαφέρει. Συνήθως χρειάζεται μισή με μία ώρα και το μεγαλύτερο project τους έχει διαρκέσει γύρω στις 4 ώρες, όχι φυσικά συνεχόμενα. Και όταν τελειώσει το κάθε φόρεμα, θα περίμενε κάποιος ότι η Mayhem το φοράει όλη μέρα και παίζει με αυτό. Κάτι που δεν ισχύει, όπως και η μαμά Angie επιβεβαιώνει, η μικρή σχεδιάστρια τα φοράει για 5 με 10 λεπτά το πολύ! Ωστόσο το πιο σημαντικό και για τις δύο είναι ότι περνάνε χρόνο μαζί κάνοντας κάτι δημιουργικό. Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει τόσο σημασία που όπως και να το κάνουμε, είναι πάντα όμορφο. «Το μυαλό της είναι απίστευτα δημιουργικό και έχει διδαχθεί μέσα από αυτήν διαδικασία ότι δεν υπάρχουν πράγματα που είναι ανέφικτα».

Όλα μπορούν να γίνουν! Αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωσή του αχτύπητου σχεδιαστικού διδύμου, καθώς η διαδικασία της δημιουργίας μέσα σε λίγους μήνες πέρασε σε άλλα επίπεδα. Το ξεκίνημα έγινε όταν άρχισαν να φτιάχνουν από χαρτί δημιουργίες- αντίγραφα μεγάλων οίκων που φόρεσαν διάσημες σε βραβεία ή πρόσφατες εκδηλώσεις.

Όλη αυτή η ιστορία συμβαίνει τους τελευταίους μήνες και όπως φαίνεται θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Η μαμά της «Mayhem» αναφέρει ότι όσο η κόρη της βρίσκει αυτή την διαδικασία διασκεδαστική και την αποζητάει, αυτή θα το συνεχίσει μαζί της.

Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το μικροκαμωμένο γλυκό κοριτσάκι από την Αμερική θα έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας!

Κείμενο: Μπέτυ Σύγγελου