Η Google πρωτοπορεί και φτιάχνει μηχανή αναζήτησης για παιδιά

Πλέον το internet θα μπαίνει με ασφάλεια στα σπίτια και οι γονείς θα είναι σίγουροι για τη χρήση που κάνουν τα παιδιά τους.
Η Google πρωτοπορεί και φτιάχνει μηχανή αναζήτησης για παιδιά



Το internet έχει στη ζωή όλων. Οχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών παιδιών, αφού πλέον μπορούν και χειρίζονται την τεχνολογία καλύτερα από πολλούς. Προκειμένου οι περιηγήσεις να είναι πιο φιλικές για τους μικρούς η Google Chrome και η Youtube  αναπτύσσουν ειδικές εκδόσεις από τα πιο δημοφιλή προϊόντα αποκλειστικά για τα παιδιά 6 έως 12 ετών. Η εταιρία ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο θα κάνει το διαδίκτυο ασφαλέστερο για τους νέους.

Το μεγάλο κίνητρο της εταιρείας είναι πως από τη στιγμή που ο κάθε γονιός θέλει και πρέπει να ελέγχει τα παιδιά του, εμείς μπορούμε να του το προσφέρουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώθει ασφάλεια” εξηγεί ο αντιπρόεδρος της μηχανής αναζήτησης Pavni Diwanji. H Google αναπτύσσει τα προϊόντα της σε ένα μυστικό δωμάτιο “googleplex” που ονομάζεται στούντιο για παιδιά. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως το ipad έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή των παιδιών που είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει εταιρείες όπως η McDonalds και η Disney σε παιδιά 6-12 ετών.