8 δεδομένα που θα αναθεωρήσεις όταν γίνεις μαμά

Θα επαναπροσδιορίσεις καταστάσεις, συναισθήματα ακόμα και λέξεις!
8 δεδομένα που θα αναθεωρήσεις όταν γίνεις μαμά



Πριν γίνεις μαμά εύλογα πιστεύεις πως η λέξη ξεκούραση είναι “συνώνυμη” ενός καλού οχτάωρου ύπνου. Ξέρεις αυτός ο υπέροχος ύπνος που ξυπνάς από μόνη σου το πρωί, χωρίς ξυπνητήρι.    
Όταν θα γίνεις  μαμά, “είμαι ξεκούραστη” σημαίνει πως δεν ξεχνάς τις υποχρεώσεις που έχεις να κάνεις , το concealer σου κρύβει  τους μαύρους κύκλους και δεν πέφτεις πάνω στα έπιπλα λόγω αϋπνίας!  
Η μητρότητα είναι ένα κεφάλαιο, που ένας άντρας δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα. Είναι μια νέα συγκλονιστική εμπειρία που μέσα από αυτήν μπορείς να μάθεις  δεκάδες πράγματα για τον εαυτό σου, τον κόσμο, τα παιδιά, τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις σχέσεις. Είναι αφοσίωση, αγάπη, ευθύνη, στρες, αγωνία, τρυφερότητα, φροντίδα. Έχει καλές και κακές ημέρες, και κάποιες ημέρες ναι, δε θα είναι καθόλου ευχάριστες, καθόλου εύκολες.

Δεν υπάρχει καμιά πρωτάρα μαμά στον πλανήτη γη που να ξέρει τι κάνει. Να είσαι σίγουρη και να σου δίνει δύναμη αν θες να “τολμήσεις” τη μητρότητα.
Όλες θέλουν  το καλύτερο, ελπίζουν στο καλύτερο, αλλά δεν καταφέρνουν να κάνουν πάντα το καλύτερο! Και αυτή είναι και η μαγεία της μητρότητας. Ανακαλύπτεις τις δυνατότητες σου και τα όρια σου τα οποία είναι ανεξάντλητα.

Δες 8 από τα χιλιάδες πράγματα που θα σε εκπλήξουν, θα σου αλλάξουν παλιές συνήθειες και θα σε ωριμάσουν περισσότερο όταν αποκτήσεις παιδί.

Η λέξη “καθαριότητα”
Πριν γίνεις μαμά, ζούσες σε ένα “ ζεν ”, σε έναν τακτοποιημένο και πεντακάθαρο χώρο . Από τη στιγμή που θα γίνεις θα επαναπροσδιορίσεις τη λέξη σε: Ένα καθιστικό χωρίς παιχνίδια παντού, ένας καναπές χωρίς λεκέδες από σοκολάτα και ένα πάτωμα χωρίς τριμμένα μπισκότα!   

Ο θηλασμός είναι δυσκολότερος από το να κάνεις cross fit
Ο θηλασμός όσο να 'ναι δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Είναι διαδικασία επώδυνη σωματικά κι ίσως  και ψυχοφθόρα όσον αφορά τη δέσμευση και την απόλυτη εξάρτηση παιδιού και μάνας. Κατά τ' άλλα είναι συγκλονιστικό και ασύλληπτο  το ότι μπορείς να ταΐζεις από το σώμα σου το παιδί σου.  Είναι μία διαδικασία που την κάνεις ενστικτωδώς.

Αλλαγή προτεραιοτήτων
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που φέρνει μαζί της η μητρότητα είναι η αλλαγή στις προτεραιότητες μας. Όλα μέχρι πρότινος  ήταν θολά ή ασαφή ή ανούσια. Τώρα  όμως γίνονται απόλυτα σαφή.  Τώρα θα μάθεις  τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Να δώσεις στα παιδιά σου, ασφάλεια αγάπη και φροντίδα.

Αγάπη για το σώμα σου
Μπορεί ο τοκετός  να προκάλεσε μεγάλες και ίσως και “ανεπανόρθωτες” αλλαγές στο σώμα σου όμως εσύ θα καταφέρεις να επικεντρωθείς στο τι μπορεί να κάνει το σώμα σου, παρά στο πώς δείχνει. Θα αρχίσεις να το σέβεσαι για το γεγονός ότι ανάθρεψε, γέννησε και τάισε ένα μωρό.

Συντροφικότητα
Το σκέφτεσαι; Εσύ και ο σύντροφός σου έχετε μοιραστεί αυτές τις τόσο σπουδαίες  και αξεπέραστες στιγμές. Θα έρθετε πιο κοντά, ο δεσμός σας θα ενισχυθεί πιο ουσιαστικά και ο σύντροφός σου θα σε σέβεται και θα σε θαυμάζει περισσότερο για όσα έχεις κάνει.

Αντίο  παλιά γκαρνταρόμπα!
Εντελώς όμως! Ξέχνα, για λίγο τουλάχιστον, τα δαντελωτά και σέξι εσώρουχα τα οποία θα αντικατασταθούν με άλλα πιο ανθεκτικά και βολικά. Τα ψηλοτάκουνα και κομψά παπούτσια που σε συνόδευαν σε κάθε σου έξοδο και όχι μόνο... θα γίνουν αναπαυτικά και ίσια. Τα ρούχα σου από σικάτα και ακριβά θα γίνουν απλώς.. άνετα!  Η φόρμα γυμναστικής θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της  καθημερινής σου περιβολής. 

Κάποια στιγμή θα κοιμηθείς και πάλι, αλλά δεν θα είναι ποτέ το ίδιο!
Για το υπόλοιπο της ζωής σου, θα κοιμάσαι με το ένα αυτί στον τοίχο και το άλλο στην πόρτα! Θα έχεις τα μάτια κλειστά, αλλά θα πιάνεις ενστικτωδώς  κάθε υπέρηχο και απόηχο. Η εγρήγορση είναι το νέο στοιχείο της προσωπικότητάς σου!

Ανιδιοτελής αγάπη
Θα καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικά ανιδιοτελής αγάπη. Είναι η αγάπη χωρίς όρια, που δίνεις τα πάντα και δεν περιμένεις τίποτα ως αντάλλαγμα. Σταματάς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Οι ανάγκες σου είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα.  Κανένας πόνος και κανένα κλάμα δε συγκρίνεται με αυτό του παιδιού σου. Υποφέρεις μόνο που το ακούς και δεν περίμενες πότε ότι θα σου συμβεί κάτι τέτοιο. Ό τι και να έχεις πετύχει μέχρι τώρα, δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο η νέα ζωή που δημιούργησες.  Αισθάνεσαι ευτυχής όταν κλειδώνουν οι πόρτες και όλη σου η οικογένεια είναι μέσα στο σπίτι ασφαλής.