Αυτά θέλει μια κόρη από τον μπαμπά της

Αυτά θέλει και η κόρη σου από τον άντρα σου. Aυτά ήθελες κι εσύ από τον δικό σου.
Αυτά θέλει μια κόρη από τον μπαμπά της



Δεν έχει σημασία η ηλικία. Από 5 μέχρι 75 η σχέση μας με τον μπαμπά μας είναι μοναδική. Δεν αντικαθίσταται και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Μπορεί να μεταβάλλεται, να περνάει κρίση (ειδικά στην εφηβεία), να επαναπροσδιορίζεται. Ωστόσο πάντα παραμένει μία από τις σημαντικότερες σχέσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Τι θέλουμε όλα τα κορίτσια από τον μπαμπά μας;

Να μας λέει πόσο σημαντικές είμαστε για αυτόν
Σε κάθε ηλικία η ανάγκη παραμένει ίδια. Από πιτσιρίκια που πηδάμε στην αγκαλιά του και λέμε «με αγαπάς;», μέχρι μεγάλες που αποκτούμε βλέμμα puppy κάθε φορά που θα μας πει πόσο μας αγαπάει μαζί με τα υπόλοιπα γλυκόλογα. Κι όσο το ακούμε τόσο πιο δυνατές νιώθουμε.

Να μας προστατεύει
Όταν ήμασταν μικρές, λέγαμε «θα το πω στον μπαμπά μου άμα με ξαναπειράξεις». Και τώρα το ίδιο κάνουμε, μόνο που πια ο μπαμπάς δεν αναλαμβάνει (πάντα) δράση προς τρίτους, αλλά μας συμβουλεύει και τι στο καλό πρέπει να κάνουμε μόνες μας.

Να στηρίζει τις επιλογές μας
Εντάξει ξέχνα αυτές τις τιμωρίες της εφηβείας σου, που δε σε άφηνε να βγαίνεις για ένα μήνα γιατί «τα είχες» με τον Κωστάκη τον εξωσχολικό. Πατέρας είναι, που να καταλάβει ότι το piercing δεν σημαίνει απαραίτητα glx και σούζα στην παραλιακή;

Να σέβεται τα όριά μας
Μέχρι την ενηλικίωση, αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο. Μεταξύ αγωνίας και αγάπης πολλές φορές χάνεται το μέτρο. Ωστόσο μεγαλώνοντας- κι ας παραμένεις πάντα το κοριτσάκι του, κατανοεί τις ανάγκες και την ιδιωτικότητά σου.   Και ο τρόπος που μεταβάλλεται η σχέση σας, είναι απλά μαγικός.

Να αγαπάει την μαμά
Ό,τι ζούμε στο σπίτι μας, ασυνείδητα το ζητάμε και στη ζωή μας. Έχεις κάτι καλύτερο από έναν τρυφερό σύζυγο που να σε αγαπάει και να σε φροντίζει όπως ο μπαμπάς τη μαμά σου; Αν έχεις μάθει σε εικόνες αγάπης, δεν γίνεται να αρκεστείς στη συνέχεια με μετριότητες.