Πως θα αντιμετωπίσεις τη γκρίνια του παιδιού σου

3 μικρά tips που θα σε σώσουν!
Πως θα αντιμετωπίσεις τη γκρίνια του παιδιού σου



Τα παιδιά είναι αγγελούδια αλλά κακά τα ψέματα κάποιες φορές σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου. Τι κάνεις τότε; Ιδού η απορία, αλλά σου έχουμε κάποιες εναλλακτικές για να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία τα “καπρίτσια” τους.

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι η πιο δύσκολη και υπεύθυνη υπόθεση γι' αυτό και χρειάζεσαι χρόνο να προσαρμοστείς στη νέα αυτή κατάσταση! Το ίδιο και τα παιδιά όμως. Χρειάζονται κάποιο χρόνο για να συνηθίσουν τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους και τους κανόνες της ζωής.

Οι αντιδράσεις τους είναι όσο απρόβλεπτες είναι και και μία φυσική καταστροφή! Μην ξεχνάς ότι και αυτά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, είναι έξυπνα και αντιδρούν ελεύθερα. Το κλειδί σε αυτές τις απρόβλεπτες καταστάσεις είναι η υπομονή. Δες τρόπους για να την ανακτήσεις.

Μην πέσεις στην παγίδα και λυγίσεις! Τα παιδιά έχουν μία απίστευτη γλύκα και είναι τόσο έξυπνα που ξέρουν πότε να τη χρησιμοποιήσουν, και εσύ σαν κλασσική χαζομαμά πέφτεις στην παγίδα. Τι κάνουν δηλαδή; Σε χειραγωγούν χωρίς να το καταλάβουν. Γι' αυτό εσύ πρέπει να κρίνεις πότε θα κάνεις το χατήρι του παιδιού σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το μάθεις από την αρχή ότι δεν θα γίνεται πάντα το δικό του.

Δημιούργησε μια επικοινωνία με το παιδί σου. Όλα τα παιδιά χρειάζεται να έχουν κάποιο κώδικα επικοινωνίας με τους γονείς του. Θα πρέπει να μιλάς στο παιδί σου έτσι ώστε να χτίσεις μια σχέση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να κωδικοποιείς τι είναι αυτό που το ενοχλεί κάθε φορά και θα καταφέρεις να μειώσεις την συχνότητα. Ίσως και η έλλειψη της επαφής και της επικοινωνίας να είναι αυτό που κάνει τα παιδιά πολύ νευρικά και αντικοινωνικά. 

Αντλήσου με υπομονή και ψυχραιμία για να δώσεις στο παιδί σου να καταλάβει ότι το κάνει υστερίες δεν είναι η λύση για να πετύχει αυτό που θέλει. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να παραμείνεις αδιάφορος στις κραυγές και στα δάκρυα του παιδιού σου, ωστόσο κάποιες φορές είναι απαραίτητο. Αν ενδίδεις πάντα, προκειμένου να σταματήσει και  του κάνεις το χατήρι τότε δεν θα μάθει ποτέ ποιο είναι το σωστό.Ενώ αν αγνοήσεις τη γκρίνια του και το παραπέμψεις να κάνετε κάτι μαζί έτσι ώστε να διοχετεύσει την ανεξάντλητη ενέργειά του σε κάτι ενδιαφέρον, είναι σίγουρο ότι θα ξεχάσει τον λόγο που γκρίνιαζε.

Νιώθεις απαιτητική μαμά; Δες εδώ μήπως είσαι και δεν το έχεις καταλάβει!