Τι να κάνεις για να μην σε οδηγήσει η οικονομική κρίση στον χωρισμό

Δυστυχώς δεν γίνεται να μην σε επηρεάσει. Ειδικά εκείνον. Και όχι δεν είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.
Τι να κάνεις για να μην σε οδηγήσει η οικονομική κρίση στον χωρισμό



Όσο και να προσπαθείς να μην επηρεάζεσαι από τα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω σου δεν γίνεται. Μπορεί να τα προσπερνάς και να προσπαθείς να μην φορτώνεις την σχέση σου με περισσότερα προβλήματα, όμως η αλήθεια είναι πως όσο καλά κι αν περνάς δεν μπορείς να ζεις διαρκώς πάνω στο δικό σου ροζ συννεφάκι... 

Ακόμα κι αν εσύ είσαι αυτή που κάνεις πάντα θετικές σκέψεις και προσπαθείς να τον εμψυχώνεις από τα προβλήματα της δουλειάς του, εκείνος σχεδόν πάντα αγχώνεται περισσότερο, δεν έχει διάθεση να βγείτε έξω σε σύγκριση με πιο παλιά ή και αρκετές φορές δεν έχει την ίδια διάθεση για σεξ. 

Η καθημερινή ρουτίνα, τα οικονομικά προβλήματα, οι εντάσεις στην δουλειά, το γεγονός ότι μπορεί να φοβάται μην χάσει την δουλειά του (ή ακόμα χειρότερα να είναι άνεργος) αλλά και η ψυχολογική πίεση επηρεάζουν τον άντρα πάντα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Γιατί; Γιατί ο άντρας πάντα έχει ανάγκη την στήριξη της γυναίκας ώστε να συνεχίσει να αισθάνεται δυνατός. Το ξέρεις και το ξέρω. Όλες κατά βάθος ξέρουμε πως αν ένας άντρας δεν αισθάνεται οικονομικά ισχυρός, πέφτει η ψυχολογία του και χάνει την διάθεσή του για κάθε τι. 

Όχι ότι δηλαδή εσύ ξαφνικά είσαι η αλώβητη που δεν επηρεάζεσαι, απλώς οι άντρες είναι το ισχυρό φύλο και αυτό τα λέει όλα. Θέλουν να υπερέχουν και άλλωστε κι εμείς το ίδιο θέλουμε για εκείνους. Επομένως, όταν οι έξοδοι σταματάνε, τα ταξίδια μειώνονται και οι λογαριασμοί μαζεύονται ο ένας μετά τον άλλον, όσο δύσκολο κι αν είναι θα πρέπει να σταματήσεις την καθημερινή γκρίνια

Δες το αλλιώς: Όταν εσύ δεν είσαι καλά, δεν βλέπεις τον σύντροφό σου σαν... διέξοδο; Σαν τον άνθρωπο που θα σου φτιάξει την διάθεση και θα σε κάνει να ξεφύγεις απ' όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας; Το ίδιο λοιπόν απαιτεί κι εκείνος από εσένα. Με το να τον κρίνεις συνεχώς και να δημιουργείς περισσότερα προβλήματα δεν καταφέρνεις κάτι, αντιθέτως κάνεις την κατάσταση χειρότερη. 

Την ίδια στήριξη φυσικά θα πρέπει να έχεις και εσύ από εκείνον, εννοείται. Μην ξεχνάς ότι βιώνετε παρόμοιες συνθήκες δυσκολίας και πως χρειάζεστε και οι δυο χώρο και χρόνο. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις έναν τσακωμό, σκέψου: Αξίζει τον κόπο; 

Από την άλλη, δες το θετικά! Η κρίση σας φέρνει πιο κοντά. Απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο μαζί (αφού πλέον δεν έχετε τόσα λεφτά για να βγαίνετε έξω) και κανονίζετε από κοινού το πρόγραμμά σας και τα έξοδά σας. Και το σημαντικότερο; Διαπιστώνετε σιγά σιγά ότι τελικά η σχέση σας είναι πιο δυνατή απ' όσο φανταζόσασταν. 

Όσο για το σεξ; Φάση είναι και θα περάσει. Μην του κάνεις σκηνές και μην το παίρνεις προσωπικά αν κάποιες φορές δεν έχει όρεξη. Δεν φταις εσύ για αυτό. Έτσι λειτουργούν οι άντρες. Άλλωστε κι εσύ κάποιες φορές δεν αισθάνεσαι κουρασμένη και το μόνο που θες είναι απλά να κάτσετε αγκαλιά;

Σταμάτα λοιπόν τις φωνές και την μουρμούρα και δες πώς μπορείς να κάνεις καλύτερη την ζωή σου (ή καλύτερα την ζωή σας) χωρίς να μιζεριάζεις καθημερινά. Προβλήματα δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν. Ποτέ δεν θα σταματήσουν. Σημασία έχει να βρεις τον τρόπο να τα αφήνεις απ' έξω και να μην καθορίζουν αυτά την ζωή σου και την σχέση σου. Στο χέρι σας είναι! 

Μάθε γιατί οι κρυφές σχέσεις κρατάνε περισσότερο ΕΔΩ