Το Σάββατο μπορείς; Γιατί έχεις όρεξη για σεξ διαφορετικές ώρες από τον σύντροφό σου

Φαίνεται ότι εξήγηση για αυτή την «ιδιοτροπία» των φύλων βρίσκεται στη φύση.
Το Σάββατο μπορείς; Γιατί έχεις όρεξη για σεξ διαφορετικές ώρες από τον σύντροφό σου



Ποιος είπε ότι η συγκατοίκηση με τον σύντροφό σου σημαίνει αυτόματα και άφθονο σεξ; Μπορεί να ζείτε στο ίδιο σπίτι, αλλά τα διαφορετικά ωράρια και των δυο σας αρκούν για να μειώνονται οι ώρες που περνάτε μαζί. Ακόμα όμως και αυτές τις κοινές σας στιγμές η διάθεση για σεξ δεν έρχεται ταυτόχρονα και στους δύο.

Ο καλός σου σηκώνεται «ορεξάτος» το πρωί, ενώ το μόνο που θέλεις εσύ είναι μία κούπα καφέ. Το βράδυ νιώθεις πιο σέξι, αλλά εκείνος είναι κουρασμένος και θέλει απλά να δει τα πέναλτι σε επανάληψη. Αν η ιστορία σού φαίνεται γνωστή, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου. Οι άντρες θέλουν να κάνουν σεξ διαφορετική ώρα από ότι οι γυναίκες και τούμπαλιν.

Φαίνεται ότι εξήγηση για αυτή την «ιδιοτροπία» των φύλων βρίσκεται στη φύση. Οι άντρες ξυπνούν το πρωί με την τεστοστερόνη στα ύψη – 25 με 50% περισσότερο από κάθε άλλη ώρα της ημέρας – χάρη στην παραγωγή των ορμονών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δεν πρέπει να απορείς, λοιπόν, που ο σύντροφός σου ξυπνάει ήδη ερεθισμένος μετά από έναν βαθύ και πολύωρο ύπνο. Αντίθετα, οι γυναίκες παράγουν μόνο ένα μικρό ποσοστό τεστοστερόνης το βράδυ, με αποτέλεσμα το πρωί η ορμόνη του σεξ να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο και να αρχίζει να αυξάνεται όσο περνάει η μέρα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι παράγοντες που είναι υπεύθυνη για αυτή τη διαφοροποίηση στην ώρα και τη διάθεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το επίπεδο της τεστοστερόνης σε μία γυναίκα είναι πιο πιθανό να αυξηθεί καθώς ανυπομονεί να κάνει σεξ με τον σύντροφό της. Δεν είναι καθόλου απίθανο, λοιπόν, να κάνει διάφορες ερωτικές σκέψεις όσο είναι στο γραφείο, με αποτέλεσμα να επιστρέφει στο σπίτι με όρεξη. Ενώ όμως αυξάνονται οι δικές της ορμόνες, αυτές του συντρόφου της έχουν πέσει κατακόρυφα από το πρωί.

Μπορεί η φύση να δυσκολεύει τη σεξουαλική ζωή των ετερόφυλων ζευγαριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την αναθερμάνετε. Η γυμναστική είναι μία καλή επιλογή, αφού διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις αντοχής αυξάνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης τόσο των αντρών όσο και των γυναικών μετά από 30 με 40 λεπτά. Το μυστικό όμως για μία επιτυχημένη σχέση είναι η επικοινωνία. Αν φροντίσετε να υπάρχει μεταξύ σας επικοινωνία και συμφωνήσετε ότι πρέπει να δουλέψετε για τη σεξουαλική σας ζωή, θα μείνετε σίγουρα περισσότερο ικανοποιημένοι.

Πέρα όμως από τα λόγια χρειάζονται και οι πράξεις. Αν ο σύντροφός σου σηκώνεται με όρεξη το πρωί, άδραξε την ευκαιρία για σεξ. Φρόντισε να πηγαίνεις για ύπνο νωρίτερα, ώστε να ξυπνάς πιο ξεκούραστη και επέλεξε να πέσεις στο κρεβάτι με ένα σέξι νυχτικό ή ακόμα και γυμνή. Ούτε οι άντρες πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Αν ο καλός σου αισθάνεται ότι έχει μειωθεί η όρεξη σου για σεξ, θα πρέπει να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Μία καλή ιδέα είναι να αναλάβει αυτός το πλύσιμο των πιάτων όσο εσύ χαλαρώνεις διαβάζοντας το βιβλίο σου ή ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική και φυσικά να σου υπενθυμίζει πόσο όμορφη είσαι. Όπως και να έχει η κατάσταση, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το στρες είναι ο εχθρός του σεξ.