Η ζωή είναι ωραία και μετά το διαζύγιο

Και καλύτερη μη σου πω...
Η ζωή είναι ωραία και μετά το διαζύγιο



Σύμφωνοι! Χρειάζεσαι λίγες μέρες να τον κλάψεις το μακαρίτη. Και λίγες μέρες ακόμα να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Γιατί η ζωή συνεχίζεται, φίλη μου και σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Γιατί με ένα διαζύγιο δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου. Τώρα ξεκινάει  μια νέα αρχή στη ζωή σου. Ανοίγεις ένα νέο κεφάλαιο και έχεις το στυλό στο χέρι σου, για να συμπεριλάβεις στις σελίδες του το καλύτερο story. Σταμάτα λοιπόν το κλάμα και πέτα τα χαρτομάντηλα, γιατί υπάρχουν λόγοι να χαμογελάς:

- Έχεις πια χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου. Να κάνεις όσα θέλεις χωρίς να συμπεριλάβεις κανέναν σε αυτό, ή έστω εκείνους που εσύ θα επιλέξεις. Καμιά φορά, το να είσαι μόνη στο σπίτι και να κοιτάς απλά το ταβάνι, είναι απολαυστικό και το χρειάζεσαι.

- Ξέρεις ότι ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ κάτι ευχάριστο, αλλά μπορεί και να γίνει. Είναι στο χέρι σου να βγεις δυνατή από αυτή την ιστορία. Θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα στενοχωρηθείς για την απώλεια και την αλλαγή στη ζωή σου, αλλά μόλις βρεις τον τρόπο να το ξεπεράσεις και να βγεις νικήτρια από όλο αυτό και κυρίως καθαρή και έτοιμη για τα καινούρια και πιο όμορφα που θα έρθουν στη ζωή σου, θα νιώσεις τόσο περήφανη για τον εαυτό σου και τόσο σίγουρη πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ο,τιδήποτε. Γιατί αν καταφέρουμε να χειριστούμε σωστα τον πόνο και να βγαίνουμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από τα δόντια του, τότε μπορούμε να το επαναλάβουμε ξανά στην επόμενη δυσκολία.

- Αν έχεις παιδιά, ίσως να είναι ένα παραπάνω άγχος για σένα το διαζύγιο. Γιατί προτεραιότητά σου είναι να προφυλάξεις εκείνα. Θα το καταφέρεις, γιατί όταν είσαι μανούλα έχεις υπερδυνάμεις. Και θα δεις ότι το να μεγαλώνεις μόνη τα παιδιά σου, έχει μεν τις δυσκολίες του, αλλά από την άλλη είναι μια απίστευτη εμπειρία. Γιατί πλέον θα είσαι εσύ που θα συμμετέχεις σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς τους, θα ακούσεις τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα και θα χτίσετε μια δυνατή σχέση.

- Τέλος τα πάρε-δώσε με την πεθερά σου. Ε, αν έτυχες σε πεθερά-άγγελο, τι να σου πω! Είσαι άτυχη!

- Έχεις ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα! Αν είσαι μανούλα, μπορεί να κοπιάζεις για το μεγάλωμα των παιδιών σου καθ’  όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά κάθε σαββατοκύριακό που θα πηγαίνουν στον πατέρα τους θα έχεις ρεπό! Και μπορείς να κάνεις ό,τι θες! Και να βγεις κι εκείνο το ραντεβού με τον τύπο που γνώρισες. Γιατί όχι;

- Έχεις πια συνειδητοποιήσει ότι είσαστε πολύ κακή επιλογή ο ένας για τον άλλο. Και γελάς πλέον με τους τσακωμούς και τα λόγια που ανταλλάξατε, γιατί ξέρεις πως καταβάθως αγαπιέστε, απλά δεν τραβούσε πια. Έχασες τον εαυτό σου μέσα σε αυτό, ενδεχομένως και ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να τον ξαναβρείς.

- Πλέον οι στόχοι ζωής και τα θέλω σου, δε βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Τότε, είχε την πρώτη θέση εκείνος και μετά όλα τα άλλα. Τώρα προτεραιότητα είναι ο εαυτός σου. Καιρός ήταν.

- Έχεις την άπλα σου στο κρεβάτι. Και τέλος πια αυτό το τρομαχτικό ροχαλητό κάθε βράδυ.