Ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων γυναικών είναι μήπως ο σύντροφός τους τις παρατήσει ή τις κερατώσει! Μήπως είσαι και εσύ μία από αυτές; Αν ναι, έχεις σκεφτεί ποτέ από που πηγάζει αυτός ο φόβος σου; Είναι μια ανασφάλεια ή είναι μια σκέψη-αποτέλεσμα από καταστάσεις που έχεις ζήσει στην παιδική σου ηλικία;
Αδιαμφισβήτητα αυτό που θα παρατηρήσεις είναι το γεγονός ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα μεταξύ τους!
#1
Όταν είσαι μικρή είναι προφανές πως οι γονείς σου παίρνουν κάποιες αποφάσεις που αφορούν εσένα (τι θα βάλεις, που θα πας, τι θα φας...).
Αυτή η αντιμετώπιση κανονικά θα πρέπει αν όχι να σταματάει, να μην είναι στον ίδιο βαθμό που ήταν παλιά και να μην έχει την ίδια επιρροή. Διότι αν συμβεί το αντίθετο, τότε το πιο πιθανό είναι ο σύντροφος που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου να έχει αντίστοιχη συμπεριφορά με αυτή των γονιών σου. Να αποφασίζει δηλαδή αυτός για τη σχέση σας και να μην έχεις κανένα ρόλο, καμία παρουσία και υποδηλώνει μια προσωπικότητα με μηδέν αυτοπεποίθηση.
#2
Μήπως οι γονείς σου το περισσότερο διάστημα σε άφηναν μόνη σου όταν ήσουν μικρή; Μήπως ήταν δίπλα σου χωρίς όμως να είναι ουσιαστικά; Χωρίς να σου δίνουν τη σημασία που έπρεπε και χρειαζόσουν; Είναι φυσικό λοιπόν όταν προέρχεσαι από μια παραμελημένη οικογένεια να σου γίνει εμμονή μήπως και ο σύντροφός σου σε παρατήσει στα ξαφνικά. Διότι αυτή η σκέψη έχει γίνει τόσο ρεαλιστική για εσένα που θα πιστεύεις ότι είναι λογικό ότι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι θα σε αφήσουν.
#3
Tα “καλομαθημένα” παιδιά που έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν πάρει ποτέ ένα όχι σε αυτά που θέλουν είναι πιο πιθανό να πάρουν ως δεδομένο ότι και ο σύντροφός τους θα κάνει το ίδιο. Κάτι που φυσικά μπορεί να κάνει μια σχέση ανισόρροπη.
#4
Αν δεν έχεις πάρει αγάπη από τους γονείς σου όταν είσαι μικρή συνήθως καταλήγεις να πιστεύεις πως δεν αξίζεις να σε αγαπούν. Γι΄αυτό και γίνεσαι κλειστός χαρακτήρας και δεν δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου στο σύντροφό σου και προσποιείσαι κάτι άλλο. Σου έχει δημιουργηθεί η ανασφάλεια ότι όταν φανερώσεις σε κάποιον αυτό που είσαι δεν θα τον ικανοποιήσει.
#5
Αν έχεις μεγαλώσει σε ένα βίαιο ή γεμάτο ένταση περιβάλλον το μόνο σίγουρο είναι ότι στη προσωπική σου ζωή θα είσαι πιο επιθετική και αντιδραστική στο οτιδήποτε. Θα παρεξηγείς τα πάντα γιατί θα τα παρομοιάζεις με παρόμοιες καταστάσεις που έχεις ζήσει και θα γίνεις κουραστική γιατί κανείς δεν αντέχει να έχει στη σχέση του non stop ένταση.
Διάβασε εδώ τι κάνουν οι γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση (για να πάρεις μια ιδέα)!