Άρχισες να τον βαριέσαι; Υπάρχουν τρόποι να ανάψεις τη φλόγα

Γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά...
 Άρχισες να τον βαριέσαι; Υπάρχουν τρόποι να ανάψεις τη φλόγα



Ωραία τα δώρα που σου κάνει για την επέτειο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή στη γιορτή και τα γενέθλιά σου, όμως δείχνει την αγάπη του και στις πιο απλές και καθημερινές στιγμές σας; Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία, γιατί η αγάπη ζει στα ασήμαντα, στα απλά, στα καθημερινά.

Υπάρχουν κάποιες  λεπτομέρειες στη σχέση που κανείς από τους δύο δεν πρέπει να αμελεί, γιατί έχουν την μεγαλύτερη αξία και σημασία. Παρακάτω θα δεις κάποια πραδείγματα:

1. Σημειώματα με λόγια αγάπης. Ακόμα και μια μικρή φράση είναι αρκετή. Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου άφησε ένα χαρτί στο τραπέζι της κουζίνας, πριν φύγει για δουλειά που να γράφει για παράδειγμα «Καλημέρα! Σ’αγαπώ πολύ» ή «Ανυπομονώ να σε δω το βράδυ» ή κάτι τέτοιο. Μην υποτιμάς τέτοιες κινήσεις. Είναι απλές, ανέξοδες και ικανές να φτιάξουν την ημέρα του συντρόφου σου.

2. Να μάθεις να τον/την ακούς. Καμιά φορά η σιωπή και η προσοχή που δίνεις στον άλλον όταν σου μιλάει, αξίζουν όσο χίλιες λέξεις. Γι’ αυτό δώσε βάρος στα λόγια του/της και δείξε ότι υπολογίζεις όσα έχει να σου πει και ότι τον/την σέβεσαι. Ακόμα και τα παράπονα, δείχνουν εμπιστοσύνη, γιατί αν δεν σου τα έλεγε, σημαίνει ότι δεν περιμένει κάτι από εσένα.

3. Βάλε πίσω τα θέλω σου για να ικανοποιήσεις εκείνα του συντρόφου σου. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να δεις μπάσκετ αντί για την ταινία που προγραμμάτιζες, ή να δοκιμάσεις το εστιατόριο που θέλει να πάει κι ας μη σου αρέσει τόσο η κουζίνα του.Κάντο χωρίς γκρίνια, δείχνοντάς του ότι θέλεις να τον/την ευχαριστήσεις. Οι σχέσεις θέλουν συμβιβασμούς και το χαμόγελο του συντρόφου μας, αξίζει να βάζουμε ορισμένες φορές νερό στο κρασί μας.

4. Μην αφήνεις ποτέ το άλλο σου μισό χωρίς «καλημέρα» και «καληνύχτα».  Ακόμα και τις μέρες που δεν ξυπνάτε ή δεν κοιμάστε μαζί, με ένα μήνυμα θα του/της δείξεις ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτεσαι όταν ξυπνάς κι εκείνος που θες να μιλήσεις προτού κοιμηθείς.

5. Αν πεις ότι θα κάνεις κάτι, καντο. Να είσαι αξιόπιστος. Όχι αναβλητικός. Μην ξεχνάς πράγματα που τάζεις. Δημιούργησε στον άνθρωπό σου τη σιγουριά ότι είσαι πάντα δίπλα του να τον στηρίζεις, να τον βοηθάς, να τον εμψυχώνεις και να τον παρηγορείς, όποτε χρειάζεται. Είναι σημαντικό να ξέρει ότι ο άνθρωπος που έχει δίπλα του είναι ουσιαστικά εκεί, ανα πάσα στιγμή και ό,τι λέει το κάνει.

6. Να είσαι υπομονετικός/ή με το άλλο σου μισό. Η υπομονή χτίζει ισχυρές σχέσεις. Είναι εκείνη που προτιμάει τις συζητήσεις από τους καβγάδες.

7. Η ειλικρίνεια σε μια σχέση είναι το Α και το Ω. Η ειλικρίνεια εμπνέει σεβασμό κι εμπιστοσύνη. Να είσαι ειλικρινής, χωρίς όμως να πληγώνεις τον άνθρωπό σου. Μάθε να διαλέγεις και να επιέγεις τις λέξεις που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και που αποδίδουν καλύτερα αυτό που θες να πεις. Είναι σημαντικό για το σύντροφό σου να ξέρει ότι κάθε φορά που σου απευθύνει το λόγο και θα αναζητήσει απαντήσεις από εσένα, κοιτάζοντας τα μάτια σου θα βλέπει και θα ακούει μόνο την αλήθεια.

8. Να της/του παρέχεις ασφάλεια. Να ξέρει ότι είσαι το καταφύγιό του/της, για όλα.