Τι μαρτυρούν τα λευκά και αστραφτερά δόντια για τα προσόντα του;

Χαμογέλα λίγο, να δω κάτι...
Τι μαρτυρούν τα λευκά και αστραφτερά δόντια για τα προσόντα του;



Ελπίζω ο καλός σου να βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά, γιατί η συνήθειά του αυτή, πέρα από την καλή στοματική υγιεινή, δείχνει και τα...δυνατά του προσόντα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνα από την Ταϊβάν, η κακή στοματική υγιεινή επηρεάζει αρνητικά τη στυτική λειτουργία.

Αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν, ότι οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν 79% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν χρόνια περιοδοντική νόσο, αντίθετα μ’ εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη στύση τους. Η χρόνια περιοδοντική νόσος, είναι μια μόλυνση που εμφανίζεται όταν τα ούλα «τραβιούνται» από τα δόντια, δημιουργώντας «θήκες» που φιλοξενούν βακτήρια κι επιτρέπουν στα μικρόβια να εξαπλωθούν στα δόντια.

Η χρόνια φλεγμονή, που προκαλείται από την  ασθένεια των ούλων, μπορεί να βλάψει τα ενδοθηλιακά κύτταρα, ακόμα και αυτά που βρίσκονται... στα απόκρυφά του. Κι αυτό γιατί δημιουργείται διαταραχή στη ροή του αίματος, κάτι που εμποδίζει την στύση του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εξαγωγή δοντιών, στην περίπτωση που η περιοδοντική νόσος  βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μπορεί να μειώσει τη στυτική δυσλειτουργία. Ευτυχώς όμως, αυτό θεωρείται το πιο ακραίο σημείο. Αν όμως η ασθένεια των δοντιών γίνει αντιληπτή σε πρώιμο στάδιο, η θεραπεία είναι πολύ απλή και η ασθένεια αντιμετωπίζεται με λίγες μόνο επισκέψεις στον οδοντίατρο.  

Συμβούλεψε λοιπόν τον καλό σου, να επισκέπτεται τακτικά τον/την οδοντίατρό του (ιδανικά κάθε 3-6 μήνες)  και να βουρτσίζει καθημερινά και σχολαστικά τα δόντια του (2 φορές τη μέρα, για 2-3 λεπτά), για να είσαι χαρούμενη όχι μόνο όταν σου χαμογελάει έξω από τα παλώματα, αλλά και μέσα από αυτά. 

Εδώ θα δεις πώς θα κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι!